![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 9 Dołączył: 21.05.2008 Skąd: Łomianki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
W tym roku kończę gimnazjum i pora mi wybrać jakąś szkołę. Interesuje mnie technikum/liceum z profilem informatycznym. Najlepiej okolice Żoliborz/Bielany/Bliskie centrum. Do tej pory znalazłem tylko technikum o profilu informatycznym na ul. gen. Zajączka. Myślę, że powinienem uzyskać wynik ok. 110 punktów. Czy ktoś jest może w moim wieku i też dokonuje takiego wyboru i może mi doradzić? A może ktoś już wybrał i jest w 1/2/3 klasie technikum/liceum. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam, ArekJ -------------------- ![]() "Do bramy, bo pada deszcz Gdy zaćpiesz przejdzie dreszcz I wróci, wróci tęcza barw I pęknie twój wrogi świat" R. Riedel |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Moim zdaniem taki wybór jest i tak "bez znaczenia".
Ważne żeby była matematyka na wysokim poziomie i język angielski, tyle... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 9 Dołączył: 21.05.2008 Skąd: Łomianki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytałem ten tamt
![]() -------------------- ![]() "Do bramy, bo pada deszcz Gdy zaćpiesz przejdzie dreszcz I wróci, wróci tęcza barw I pęknie twój wrogi świat" R. Riedel |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
No czytałeś i jakie wnioski wyciągnąłeś? Z tego, co pamiętam, to będzie dużo lepiej, jeśli porozmawiasz ze znajomymi z jeszcze obecnej klasy, kto gdzie się wybiera - na pewno większość liceów będzie okupowana przez Twoich.
Jeśli dana szkoła ma forum dyskusyjne - zagadaj. Zawsze możesz popytać na PW, jeśli ktoś nie chce czegoś głośno powiedzieć. ![]() Wybacz, ale nie sądzę, aby akurat nasze Forum było najlepszym miejscem do poszukiwań szkoły. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie idź na zajączka
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 44 Dołączył: 14.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wbijaj do Kasprzaka
![]() ![]() -------------------- Pomogłem? Zmotywuj mnie do dalszej pracy i kliknij magiczny przycisk:
![]() |
|
|
![]()
|
|
Właśnie też się zastanawiam. To jak kogoś znalazłem z Kasprzaka to zadam kilka pytań. Wysoki poziom? Ile godzin informatyki tygodniowo? Jakie towarzystwo? Są dziewczyny?
![]() -------------------- ![]() "Do bramy, bo pada deszcz Gdy zaćpiesz przejdzie dreszcz I wróci, wróci tęcza barw I pęknie twój wrogi świat" R. Riedel |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 44 Dołączył: 14.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Wysoki poziom? Jak sie uczysz to powinienes skorzystac bo idzie cos wyciagnac z gadania nauczycieli. Cytat Ile godzin informatyki tygodniowo? Nie ma informatyki ![]() 1 klas było chyba: - 4 godz. PSiO (Programowanie) - 1 godz. TI i UTK (Technologia Informacyjna i Urządzenia techniki komputerowej) - ok. 3 godz. SOiSku (Systemy i sieci) W drugiej klasie odchodzi TI na rzecz 2 godz. MiGK (Multimedia i grafika komputerowa) i dochodzi 2 godz. OB (Oprogramowanie biurowe) Cytat Jakie towarzystwo? Towarzystwo spoko a dla zgrania klasy jest wyjazd integracyjny na poczatku roku. Cytat Są dziewczyny? Gatunek zagrożony wyginieciem ale jest i nienajgorszy. WWW: kasprzak.edu.pl ![]() -------------------- Pomogłem? Zmotywuj mnie do dalszej pracy i kliknij magiczny przycisk:
![]() |
|
|
![]()
|
|
To dobrze
![]() ![]() ![]() EDIT: I dzięki za odpowiedź ![]() Ten post edytował ArekJ 14.02.2009, 12:21:14 -------------------- ![]() "Do bramy, bo pada deszcz Gdy zaćpiesz przejdzie dreszcz I wróci, wróci tęcza barw I pęknie twój wrogi świat" R. Riedel |
|
|
![]()
|
|
Są tramwaje i autobusy wiec da sie dojechac
![]() Z punktami raczej nie ma problemów bo z 100 sie powinienes dostac tylko ze pozniej jest selekcja i jak sie nie uczysz to do drugiej klasy nie dojdziesz ![]() Cytat jakie przedmioty są wliczane http://kasprzak.edu.pl/index.php?option=co...1&Itemid=90 i tam masz pdf'a -------------------- Pomogłem? Zmotywuj mnie do dalszej pracy i kliknij magiczny przycisk:
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odradzam wszystkim kasprzaka...
Po pół roku zrezygnowałem z tej zasyfionej szkoły... Powody: 1. szkoła zamknięta - masz 18 lat i nie możesz opuścić szkoły... żal 2. nauczyciele przedmiotów technicznych nie umieją nic ponad to co mają przedstawić w programie... jak to wygląda jak uczeń na pierwszej lekcji zagina nauczyciela od TI czy WSiGI?? 3. na pierwszych lekcjach u każdego nauczyciela dowiesz się, że przygotuję Cię tylko do poziomu podstawowego na maturze a jak chcesz zadbać o poziom rozszerzony to sorry winetu ale musisz sam na to zapracować poza murami szkoły... -------------------- *Note: No animals were killed durning the construction of this post.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
2. nauczyciele przedmiotów technicznych nie umieją nic ponad to co mają przedstawić w programie... jak to wygląda jak uczeń na pierwszej lekcji zagina nauczyciela od TI czy WSiGI?? wszystkie szkoły/licea mają takich nauczycieli od infy że wiele się od nich nie dowiesz , idź lepiej na profil matematyczny i olej w liceum infe, i tak przedstawią ci podstawy które znasz i jakieś starocie typu pascal. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat wszystkie szkoły/licea mają takich nauczycieli od infy że wiele się od nich nie dowiesz Nie uogólniaj, są wyjątki. Ale żeby dowiedzieć się jakie, trzeba po prostu zrobić rozeznanie - poszukać uczniów na chociażby naszej-klasie i popytać ![]() Chociaż fakt, że ok 70% szkół najlepiej z tymi sprawami nie stoi... -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Nie uogólniaj, są wyjątki. Ale żeby dowiedzieć się jakie, trzeba po prostu zrobić rozeznanie - poszukać uczniów na chociażby naszej-klasie i popytać ![]() Chociaż fakt, że ok 70% szkół najlepiej z tymi sprawami nie stoi... dziwisz się? w gimnazjum uczyła mnie infy nauczycielka plastyki w liceum mieliśmy w szkole od informatyki nauczycielki biologi, przedsiębiorczości i matmy... i poziom wiadomo jaki... jedyne co pocieszało to fakt że był jakiś nauczyciel tylko od infy to on ponoć był dobry ... ale niestety mnie nie uczył ![]() Tak więc czego można oczekiwać na infie od plastyczki ? worda ? podstaw pascala ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
ja mialem raz nauczyciela ktory wiedział wszystko i uczył z pasją, szkoda ze tacy zdarzaja sie raz na milion a potem maja dzieci i nie mogę pracowac na 2 zmiany
![]() co do reszty to niby sie chwalą ze pracowali tu i tu i tam i co to oni nie robili a co do czego to wychodzi ze robili ale na technologii sprzed 15lat niby zasady te same ale czasem sie z nimi dogadac to piekło na ziemi |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja też kończe gimnazjum i wiem jacy sa nauczyciele oceniają po ładnosci rysunku w paintcie informatyka w gimnazjum to jedna wielka nuda no ale nie o to mi chodzi mówicie ze nic sie nie nauczycie od nauczycieli no ale nie chodzi tylko o nauczenie sie jesli to wiemy to mozemy sie cieszyć najwarzniejszy jest papierek ja po technikum ide na politechnike wiec nie obchodzi mnie to ze malo naucza warzne ze papierek jest
Ten post edytował 00napster00 24.02.2009, 10:13:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja jestem aktualnie w 2 gimnazjum. Również szukam liceum informatycznego bądź technikum. Ale teraz macie racje że informatyka jest nudna w gimnazjum. co z tego że mam 4-5 z infy jeżeli my tylko robimy rysunki w net-paincie, formatujemy tekst w wordzie i tyle. A jak pytaliśmy się naszego nauczyciela czy umie coś z PHP to powiedział że dawno się uczył i już zapomniał .... ;/ ehh w podstawówce to nasz nauczyciel przed każdą lekcją na korytarzu czytał aktualne tematy żeby czegoś nas nauczyć. ..
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 399 Pomógł: 7 Dołączył: 11.06.2007 Skąd: Poznan Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Słuchaj jestem właśnie na pierwszym roku Akademickim Liceum Ogólnokształcącym przy PJWSTK. Myślę że chcesz iść do szkoły informatycznej ze względu na możliwości programowania. Wiec tak polecę Ci to liceum jak chcesz iść pożniej również na prywatne studia. Na Polibudę lub UW będzie ciężko się dostać.
Otóż lekcje prowadzone w tej szkole są bardzo dobry sposób. Przykładany jest wysoki nacisk na przedmioty wiodące takie jak: W pierwszej klasie: Programowanie w Javie Podstawy Systemów Użytkowanie Komputerów i koła zainteresowań Programowanie w Javie Jest chyba najważniejsza lekcja w tym liceum, prowadzone przez znakomitego i wymagającego nauczyciela. Który znakomicie przygotowuje do konkursów. Podstawy Systemów Lekcja na której zawsze jest dużo Ciekawej wiedzy o świecie komputerów. Początki komputerów, budowa (dogłębnie), programowanie w Bash-u, świat serwerów i innych technologi (linux, windows). Użytkowanie komputerów Tu jest spoko. Rozwijamy technologie worda, exela, kiedyś jak druga klasa była pierwsza mieli PHP, my mamy C++ / C (Kto co woli) Zajęcia dodatkowe Jest kółko algorytmiczne na którym przygotowujemy się do konkursu rozwiązując rożne problemy z C++ lub uczymy się C++. Z szkoły liczącej ponad 50 osób INFORMATYCZNEJ na kółko chodzi około 3 osoby mamy do dyspozycji bardzo dobrych 2 nauczycieli. Jest koło z matmy. Jak w każdej szkole są minusy jak poziom informatyki jest bardzo dobry. To poziom w nauce jest kiepski. Brakuje dyscypliny. W obawie o własną maturę szukam jakieś alternatywnej szkoły Liceum gdzie będzie informatyka i nauka na wysokim poziomie. _________________________________________ Jak się zastanawiasz czy liceum czy technikum. To nie ma nad czym się rozwodzić wybieraj LICEUM ze względu na maturę. ___________________________________________ Myślę że pomogłem opisują jedna z najlepszych Liceum informatycznych w warszawie. No czytałeś i jakie wnioski wyciągnąłeś? Z tego, co pamiętam, to będzie dużo lepiej, jeśli porozmawiasz ze znajomymi z jeszcze obecnej klasy, kto gdzie się wybiera - na pewno większość liceów będzie okupowana przez Twoich. Nie patry na innych bo nic w życiu nie osiągniesz. idź lepiej na profil matematyczny i olej w liceum infe, i tak przedstawią ci podstawy które znasz i jakieś starocie typu pascal. Jeśli olejesz infe w liceum to stracisz 3 LATA! To bardzo dużo! Nie uogólniaj, są wyjątki. Ale żeby dowiedzieć się jakie, trzeba po prostu zrobić rozeznanie - poszukać uczniów na chociażby naszej-klasie i popytać ![]() Bardzo mądre słowa (dorzucę grono) ;] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.04.2025 - 04:52 |