![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2003 Skąd: Chełmno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam skrypt - trochę zakręcony (wybaczcie), ale nie widzę innej możliwości zrobienia tego jak tak ;(
O co chodzi? Ze strony kontakty wysyłana jest zmienna $_GET['who'], która jest nazwą wysyłanego działu, do którego wysyłamy dalej maila... Chciałem, żeby wyświetlany był w obrazku mail za pomocą biblioteki GD, ale wyskakuje mi błąd Cytat Warning: imagepng(): Unable to open '' for writing in c:\usr\apache\httpd\html\zoz\kontakt\mail.php on line 85 Jest to tylko część strony, dlatego numer linii się nie zgadza, ale chodzi prawdopodobnie o część:
Moje dwa pytania: Dlaczego nie wyświetla mi poprawnie pliku tylko zdrapkę? Czy da się zrobić png tak, żeby miał tło transparent? Co wówczas wpisać w mojej funkcji antyspam? Dzięki za porady z góry... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Zmienna $plik we wskazanej linii jest pusta, zatem system nie moze zapisac pliku bez nazwy.
Czytac komunikaty ze zrozumieniem! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2003 Skąd: Chełmno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Heh - dzięki dałem sobie już radę z tą funkcją - trzeba było przekazać jeszcze zmienną $plik do funkcji
![]() Jak z tym tłem może jeszcze ktoś mi pomoże? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 335 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o ludzie to ja sie na tych funkcjach graficznych nie znam a sam znalazlem : imagecolortransparent() . Wystarczy poszukać ... to nie boli.
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki ale szukałem i szukaj nie znalazł
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:58 |