![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosze wyrazic swoje opinie na temat tego co lepiej i dlaczego stosowac?
Bazy danych np. w MySQl czy np w plikach txt. Rozumiem, ze hasel itd. raczej w txt lepiej nie trzymac ale za pomoca licznika czasu generowania strony przez dwa testowane przeze mnie serwery uniksowe (komercyjne, nie darmowe konta) zauwazylem duze roznice w czasie generowania np. bazy ksiazek czy filmow divx. W 1000 pozycji byly to roznice ... 2-3 sekund (czas liczylem w microtime(). Na poczatku i na koncu strony). W sumie nie tak duzo ... Kolumny w MySQL i w bazie txt to: id,nazwa ang,nazwa pl,gatunek,jakosc(od 1 do 10),ile cd zajmuje,informacje dodatkowe wygladalo to tak np: 10|terminator 2|elektroniczny morderca (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |s-f|8|1|arnold szwarc, ...| itd. itp. Oczywiscie wyswietlanie zrobilem tak, ze pokazywal sie calutki spis, bez zadnego sorotowania itd. czyli proste zapytanie "select * from nazwa_tabeli" i nic wiecej. w bazie txt wygladalo to podobnie. Jakie sa u was zdania na temat poslugiwania sie bazami ... danych. co preferujecie bardziej i do czego. mam w sumie zdanie wyrobione juz od dawna ale ... warto powymieniac sie informacjami. Dla mnie txt zawsze byly lepszym wyzwaniem bo nie da sie tak latwo ich obslugiwac jak MySQL [; |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 23:32 |