![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 1 Dołączył: 22.06.2009 Skąd: Londyn, UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam zastanawiałem się jak szybko działają Sockety na localhoscie.
Dajmy na to ze mam napisana aplikacje w c++ która odbiera połączenia, przetwarza i odsyła, wysyłam socket do tej aplikacji poprzez PHP i czekam na odpowiedz, jaka prędkość by to była? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już nie masz ciekawszych problemów, niż szybkość socketów? Nie ma odpowiedzi na to pytanie, bo każdy system operacyjny (a nawet różne wersje tego samego systemu) inaczej to implementuje i oferuje inną wydajność. Reszta to kwestia tego, jaki rodzaj socketów używasz, jak wydajnie ich używasz w swoim programie...
PS. Co rozumiesz przez "wysyłam socket do aplikacji"? Jakie wysyłanie socketu? Gniazd się nie wysyła, wysyła się dane. -------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 1 Dołączył: 22.06.2009 Skąd: Londyn, UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytam dlatego poniewaz bede pisac aplikacje ktora uzywa takiego oto sposobu lecz nie jestem pewien czy jest to wystarczajaco szybkie, system to Ubuntu 9.10.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dajmy na to ze mam napisana aplikacje w c++ która odbiera połączenia, przetwarza i odsyła, wysyłam socket do tej aplikacji poprzez PHP i czekam na odpowiedz, jaka prędkość by to była? odowiedż trochu z innej beczki - skoro czekasz jeszcze na odpowiedź to zapewne o całość Ci chodzi ![]() ![]() synchroniczne zapytania najbardziej zależne będą od czasu reakcji łącza a nie od jego przepustowości ![]() Ten post edytował zegarek84 9.11.2009, 21:54:32 -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:33 |