![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Częstochowa/Dubidze Ostrzeżenie: (70%) ![]() ![]() |
Witam!
Jak sie domyslacie pracuje nad menagerem pilkarskim i prosze was o pomoc w sparawie zrobienia jakiegos symulatora meczy moze to byc tylko zarys ja jakos nie moge nic sam skleic. zawodnicy maja 8 skili (szybkosc stale fragmenty sila strzalu celnosc podan, bramkarz,obronca,pomocnik,skrzydlowy,napastnik) noi kazdy skil ma wartosc od 1 do 15. Za kazdą pomoc z gory dziekuje! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze dodawaj te skile kazdego z zawodnikow ktorzy graja w danym meczu, patrz ktora druzyna ma wieceji na tym opieraj wynik meczu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Częstochowa/Dubidze Ostrzeżenie: (70%) ![]() ![]() |
ale mi chodzi o troche bardziej dokladne obliczanie wynikow, kartek za przewinienia, ewentualnie kontuzji itp. mam niby juz jakies wyobrazenie tego no ale jak stworzyc zeby ten symulator podawal wynik w okreslonym czasie pewnie bede musial bawic sie na dacie ale mozecie mi doradzic jakis lepszy sposob bo mi sie wydaje ze taki zwykly symulator to troche za latwe a ja chcialbym stworzyc cos bardziej zaawansowanego. mozecie mi cos doradzic??
wiekszosc gierki mam juz zrobione ale chce ja dopracowac tak zeby bylo bez zadnych ustrerek i zeby wygladalo to naprawde jakos normalnie. moze znalal bysie przy okazji ktos kto zna sie na grafice noi wie cos tez o programowaniu z checia bym stworzyl jakis team bo powoli zaczynam odczuwac ze sam nie wyrabiam a jak sie zaczenie szkola to juz wogule nia ma o czym gadac. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenoszę z Programowania obiektowe na PHP.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do nadawania kartek polecam rand() ktory obliczy czy ma byc kartka czy moze nie i potem rand ktory gosc ma dostac, mozesz uwzglednic np ze kartke czesciej dostanie gosciu z duza szybkoscia i duza sila strzalu, a takze napastnik. co do wyniku meczów dla kazdego skila mozesz ustawic wagi, przez co bedziesz wiedzial co sie bardziej liczy a aplikacja zrobi sie bardziej "realistyczna"
![]() -------------------- Słowa, słowa, słowa... - Hamlet || Funkcje, funkcje, funkcje... - Luke Star
-------------------------------------- Portal Literacki: ( |||------- ) 30% |
|
|
![]()
|
|
no tak tylko ze chcialbym zrobi bardziej zawansoway symulator nad ktorym zamierzam troche posiedziec zeby to wygladalo bardziej realiztycznie
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 3 Dołączył: 1.04.2007 Skąd: Gdańsk / Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
można by zrobić symulator albo tak jak jest to w większości Managerów (relacja - sam tekst) narazie można by od tego zacząć a z czasem ulepszyć ją w realistyczne mecze. może nawet 2D albo i 3D. Oczywiście wszystko zrobić w technologi flash. pozdro
jawka mozesz dac gg Ten post edytował VegA 12.09.2007, 13:43:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 07:43 |