Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Symulator meczy, mecze miedzy druzynami
jawka7
post 23.08.2007, 22:05:12
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (70%)
XXXX-

Witam!
Jak sie domyslacie pracuje nad menagerem pilkarskim i prosze was o pomoc w sparawie zrobienia jakiegos symulatora meczy moze to byc tylko zarys ja jakos nie moge nic sam skleic. zawodnicy maja 8 skili (szybkosc stale fragmenty sila strzalu celnosc podan, bramkarz,obronca,pomocnik,skrzydlowy,napastnik) noi kazdy skil ma wartosc od 1 do 15. Za kazdą pomoc z gory dziekuje!

--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Moli
post 23.08.2007, 22:22:41
Post #2

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Moze dodawaj te skile kazdego z zawodnikow ktorzy graja w danym meczu, patrz ktora druzyna ma wieceji na tym opieraj wynik meczu.
+Quote Post
jawka7
post 23.08.2007, 22:57:00
Post #3

XXXX-

ale mi chodzi o troche bardziej dokladne obliczanie wynikow, kartek za przewinienia, ewentualnie kontuzji itp. mam niby juz jakies wyobrazenie tego no ale jak stworzyc zeby ten symulator podawal wynik w okreslonym czasie pewnie bede musial bawic sie na dacie ale mozecie mi doradzic jakis lepszy sposob bo mi sie wydaje ze taki zwykly symulator to troche za latwe a ja chcialbym stworzyc cos bardziej zaawansowanego. mozecie mi cos doradzic??

wiekszosc gierki mam juz zrobione ale chce ja dopracowac tak zeby bylo bez zadnych ustrerek i zeby wygladalo to naprawde jakos normalnie. moze znalal bysie przy okazji ktos kto zna sie na grafice noi wie cos tez o programowaniu z checia bym stworzyl jakis team bo powoli zaczynam odczuwac ze sam nie wyrabiam a jak sie zaczenie szkola to juz wogule nia ma o czym gadac.

--------------------
+Quote Post
mike
post 24.08.2007, 09:16:01
Post #4

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

Przenoszę z Programowania obiektowe na PHP.
+Quote Post
Luke_Star
post 24.08.2007, 11:19:58
Post #5

-----

do nadawania kartek polecam rand() ktory obliczy czy ma byc kartka czy moze nie i potem rand ktory gosc ma dostac, mozesz uwzglednic np ze kartke czesciej dostanie gosciu z duza szybkoscia i duza sila strzalu, a takze napastnik. co do wyniku meczów dla kazdego skila mozesz ustawic wagi, przez co bedziesz wiedzial co sie bardziej liczy a aplikacja zrobi sie bardziej "realistyczna" winksmiley.jpg

--------------------
Słowa, słowa, słowa... - Hamlet || Funkcje, funkcje, funkcje... - Luke Star
--------------------------------------
Portal Literacki: ( |||------- ) 30%
+Quote Post
jawka7
post 24.08.2007, 22:43:19
Post #6

XXXX-

no tak tylko ze chcialbym zrobi bardziej zawansoway symulator nad ktorym zamierzam troche posiedziec zeby to wygladalo bardziej realiztycznie

--------------------
+Quote Post
VegA
post 11.09.2007, 16:52:10
Post #7

-----

można by zrobić symulator albo tak jak jest to w większości Managerów (relacja - sam tekst) narazie można by od tego zacząć a z czasem ulepszyć ją w realistyczne mecze. może nawet 2D albo i 3D. Oczywiście wszystko zrobić w technologi flash. pozdro

jawka mozesz dac gg

Ten post edytował VegA 12.09.2007, 13:43:22
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 25.04.2025 - 07:43