![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, mam problem z uploadem plików za pomocą widgetu sfWidgetFormInputFileEditable w wygenerowanym Adminie.
Gdy stosuję sfWidgetFormInputFile to problem jest ten sam, a mianowicie: Plik ładuje się we wskazane miejsce. Nie ma wpisu w bazie. Dam głowę, że to co zrobiłem w pliku lib/form/FilmForm.class.php, w metodzie configure() jest prawidłowe oraz dam głowę, że druga metoda, którą dodałem w tej klasie jest albo błędna albo powinna być w innym miejscu. Ale pół nocy przekopywałem net i nie trafiłem na czytelny przykład. Niestety nie jestem jeszcze na tyle biegły w 1.2 żeby bez problemów dostosowywać wszystko do Generatora... Proszę was o wskazówkę, gdzie powinienem wrzucić obsługę ładowanego pliku, jaka to powinna być metoda i czy wnętrze mojej będzie działać? lib/form/FilmForm.class.php:
---------------- UPDATE --------------------- Poczyniłem pewne postępy, zmodyfikowałem updateObject() i teraz plik ładuje się na serwer a do bazy jest wstawiana jego nazwa. Niestety z całą bezwzględną ścieżką do pliku. Więc moje pytania są teraz następujące: 1. Czy miejsce, w którym umieściłem updateObject() jest właściwe (lib/form/FilmForm.class.php) 2. Czy to powinna być metoda updateObject()? Czemu nie save() jak np. tu: http://www.symfony-project.org/forms/1_2/e...the_save_method 3. W jaki sposób zapisać do bazy tylko nazwę pliku, bez ścieżki bezwzględnej z komputera, z którego pochodzi plik? Obecnie kod metody updateObject() wygląda tak:
?>[/php] Ten post edytował Foxx 28.07.2009, 09:01:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisz może co Ci przeszkadza w domyślnym zapisie pliku. Czyli bez Twojej metody updateObject.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdy usuwam tą metodę plik ani się ładuje do bazy ani do katalogu.
W dokumentacji zwykle gdy pokazują upload to od razu tworzą specjalnie obsługę pliku... Czy sfWidgetFormInputFileEditable powinien sobie z tym sam radzić? Od razu powiem, że gdybyś teraz powiedział "zrób tak i tak, wywal updateObject()" to i tak bym o to pytał bo jak tylko się z tym uporam to będę chciał modyfikować rozmiary uploadowanych obrazów... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobra, zrób tak i tak, wywal updateObject.
Skonfiguruj sfValidatorFile, chodzi o opcje path. Ja modyfikuję rozmiary w nadpisanej metodzie processUploadedFile. |
|
|
![]()
|
|
Działa
![]() Wielkie dzięki! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:08 |