![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 1 Dołączył: 20.03.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
kombinuję jak konik pod górkę i nie mogę znaleźć rozwiązania. Korzystam z tree doctrine i w kodzie sciagam sobie
no i ta zwrotka jest posortowana nie tak jak chcę. To daje jako sql:
a chcę:
Teoretycznie mogę sobie w DQL machnąć zapytanie ale zakładam, że da się bardziej elegancko. Znalazlem, że coś dzwoni w okolicach setBaseQuery() ale z choinkę nie potrafię wygooglać ani wykombinować o co chodzi. Za wszelakie podpowiedzi/rozwiązania będę wdzięczny. ktokolwiek? [php][/php] |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
Sortowanie drzew opartych o model NestedSet nie jest takie proste - tutaj powinieneś znaleźć potrzebne Ci informacje: http://www.google.pl/search?hl=pl&q=so...+Google&lr=
Najprawdopodobniej bez robienia tego ręcznie (tj. pisania DQLa) lub nadpisywaniu/rozbudowywaniu Doctrine_Node się nie obejdzie. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 5 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%)
|
Teoretycznie mogę sobie w DQL machnąć zapytanie ale zakładam, że da się bardziej elegancko. skoro przekazujesz to do widoku moim zdaniem powinienes posluchac tworcow doctrine i napisac metode w rodzaju getByParentId($id) a w niej dac ladnego dqla z hydracja do tablic - ze wzgledu na wydajnosc i mozliwosc swobodnego sortowania wyniku. sprawdz tez cos takiego ale nie wiem czy zadziala (pisane z palca):
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.12.2025 - 21:16 |