![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam taki wpis w routingu....
editdeliverydetails: url: /:module/:action-:bla param: { module: auction, action: editdelivery } requirements: { bla: \d+ } taki w akcji:
Link jest konwertowany dobrze do postaci http://192.168.1.221/auction/editdelivery-1 ale nie jest widoczny w kontrolerze w akcji....tak jakby go nie było....dziwnym jest fakt ze jak do bla przypisze stringa np. costam to wtedy go czyta. Co może być problemem? A właśnie jak użyję zmiennej aid to wszystko działa. Może jakiś konflikt wpisów. Poniżej przedstawię cały routing.yml. category: url: /category/:catname-:id param: { module: main, action: category } requirements: { id: \d+ } auctiondetails: url: /:module/:action-:type-:aid param: { module: auction, action: details } requirements: { aid: \d+, type: '(prepared|active|finished|cancelled)' } editdetailsauction: url: /:module/:action-:aid param: { module: auction, action: editdetails } requirements: { aid: \d+ } deliverydetailsauction: url: /:module/:action-:aid param: { module: auction, action: deliverydetails } requirements: { aid: \d+ } editdeliverydetails: url: /:module/:action-:bla param: { module: auction, action: editdelivery } requirements: { bla: \d+ } # default rules homepage: url: / param: { module: main, action: index } default_index: url: /:module param: { action: index } default: url: /:module/:action/* Ten post edytował blackroger 4.12.2009, 18:41:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twój routing jest do niczego.
Jaka jest różnica pomiędzy tą trasą: Kod /:module/:action-:bla a tą Kod /:module/:action-:aid Dla parsowania url'a niczym się nie różnią w związku z tym dopasowany zostanie ten pierwszy. Jest to opisane w dokumentacji, więc po przeczytaniu powinieneś nie mieć z tym problemów. Ten post edytował destroyerr 4.12.2009, 19:59:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślałem, że każda akcja może mieć swój routing....przepraszam ale za bardzo nie rozumiem....
dla jednej akcji mam: url: /:module/:action-:aid z parametrem aid akacja action: editdetails a dla drugiej: /:module/:action-:bla z parametrem bla... action: editdelivery co jest w tym źle? Ten post edytował blackroger 4.12.2009, 21:22:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeszukałeś forum i przeczytałeś dokumentację? Nic Ci to nie dało? To sobie to odpuść. Chcesz, to mogę Ci od razu wszystko napisać, dla mnie lepiej, mniejsza (lub głupsza) konkurencja.
Symfony z każdej ścieżki tworzy wyrażenie regularne, do którego później jest dopasowany url. Jaka jest różnica dla tych wyrażeń regularnych jeśli mamy takie adresy: Kod /jakis-tam-modul/jakas_akcja-15 /jakis-tam-modul/jakas_akcja-7 /inny-modul/jakas_akcja-15 /inny-modul/inna_akcja-7 Żadna, przecież każdy z nich pasuje do Twojej regułki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 17 Dołączył: 1.11.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobrym nawykiem też jest ożywanie nazwy ścieżki zamiast samej ścieżki :
z na poczytaj o tym w dokumentacji -------------------- Wyszukiwarka noclegów w Polsce i zagranicą.
Najlepszy katalog turystyczny wspomagający pozycjonowanie i promocje stron. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co w ogóle definiujesz we wzorcu :module, :action skoro na sztywno je podajesz w paramters?
Kod editde...:
url: /auction/edit-dev...-:id params: { module: auction, action: edit ) requirements: { id: \d+ } |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.07.2025 - 08:37 |