![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 576 Pomógł: 14 Dołączył: 9.11.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Siedzie juz 2 dzien - moze ktos mnie oswieci
Najpierw przy instalacji pluginu do struktury drzewiastej w bazie sfPropelActAsNestedSetBehaviorPlugin , podczas insertu do bazy potomka otrzymywalem blad PDO Fatal error: Call to undefined method PropelPDO::createStatement() in C:\Program Files\WebServ\httpd\sf_sandbox\plugins\sfPropelActAsNestedSetBehaviorPlugin\lib\sfPropelActAsNestedSetBehavior.class.php on line 1077 bylo to na mysql 5.0.45 pomyslalem ze moze to wina bazy i zainstalowalem nizsza wersje 4.0.26 gdzie okazalo sie ze tutaj przy pierwszym zapytaniu do bazy odrazu dostaje blad
Juz nie wiem co to moze byc - jaka powinna byc wersja mysql i php zeby symfony 1.2 poprawnie dzialalo :/ Ten post edytował Lonas 10.12.2008, 21:28:16 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. ~Lonas popraw tytuł. Przecież obecny o niczym nie mówi.
2. Jaka wersja pluginu? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 576 Pomógł: 14 Dołączył: 9.11.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Wersja pluginu to byla ta dla symfony 1.2
php symfony plugin:install sfPropelActAsNestedSetBehaviorPlugin --release=0.9.1 z tym ze dostawalem blad nigdzie nie znalazlem odpowiedzi na forum symfony byl podobny temat ale tez bez rozwiazania - napisalem tez tam posta ale cisza.. w tej chwili po zainstalowaniu nizszej wersji mysql nic juz nie dziala nawet te podstawowe rzeczy jak komentarz, post - ktore robilem z tutoriala EDIT: Ok mam rozwiazanie : kiedy uzywamy symfony 1.2 z propelem 1.3 plugin nie dziala, ale propel 1.3 zawiera juz w sobie obluge drzew : http://propel.phpdb.org/trac/wiki/Users/Do.../Tree/NestedSet jeżeli chcemy uzywac sfPropelActAsNestedSetBehaviorPlugin trzeba zrobic downgrade do symfony 1.1 to tak jak by ktos potrzebował. Ten post edytował Lonas 11.12.2008, 13:50:16 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 1 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czy ktoś wie jak wstawić criteria w propel 1.3 przy wyświetlaniu drzewa
chodzi mi o wyświetlenie całęgo drzewa ale z criteriami ja przy wyswietlaniu drzewa w akcji wstawiam kod jak poniżej
a pozniej w templatce
to działa jak trzeba, ale nie wiem jak użyć kriteria, czy jest to możliwe wogole? Ten post edytował stachuf11 21.12.2008, 23:05:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:31 |