![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Mam stronę napisaną w symfony2 i potrzebuję zrobić, aby administrator miał możliwość zalogowania się na konto dowolnego użytkownika. Mam dwa pomysły jak to zrobić: 1. Po zalogowaniu na konto administratora wyświetla się lista użytkowników i przy każdym przycisk zaloguj. Wtedy automatycznie zostajemy zalogowani na to konto. 2. Wydaje mi się, że szybsze i łatwiejsze w implementacji. W formularzu logowania podajemy login użytkownika + hasło, które zna tylko administrator i po tym haśle system wie, że logujemy się jako administrator na czyjeś konto. Normalnie użytkownik podaje login+hasło, a admin może podać login_użytkownika+hasło_do_każdego_konta Które rozwiązanie jest lepsze? Pewnie ze względów bezpieczeństwa pierwsze rozwiązanie? Ogólnie można coś takiego zrobić w Symfony2, aby zalogowało mnie na dowolnego użytkownika znając tylko login jeśli korzystam z wbudowanego mechanizmu Autentykacji? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 06:53 |