![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 3 Dołączył: 21.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
dodalem na stronce formularz, czytalem o output escaping w dokumentacji, i wszystko wyglada pieknie ladnie, tyle ze ja potrzebuje tylko i wylacznie sprawdzac dane wprowadzone przez uzytkownika, dodatkowo dodalem converters w walidacji. czy jest jakis sposob aby przed zapisem danych wszystkie nie pozadane znaczki zostaly usuniete/zastapione? czy musze w akcji zapisu do bazy z paluszka dodawac htmlentities? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 51 Dołączył: 4.02.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To samo pytanie zadawałem w temacie "Wybór frameworka"
![]() Musisz sobie sam napisać taki filtr lub też (mniej zalecany sposób) w każdej akcji dodawać z paluszka ( ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 3 Dołączył: 21.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok dzieki, napisalem filtr bo jestem zbyt leniwy aby z paluszka wstawiac
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz jeszcze skorzystać z tego patcha: http://trac.symfony-project.org/ticket/1201
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:34 |