![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 17 Dołączył: 1.11.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam problem z zabindowaniem formularza oraz z jednym polem podczas walidacji mam takie formularze :
Otóz jeśli binduje formularz w ten sposób, który jest zakomentowany to wszytsko jest ok, ale czy nie ma jakiegoś szybszego sposobu takiego jak ta linijka wytłuszczona. Jak chce tak zrobic to niestety wyskakuje błąd : Catchable fatal error: Argument 1 passed to sfForm::bind() must be an array ... (co oczywiscie sygnalizuje ze wymaga jako arg. tablicy. Jeszcze z czym mam problem to ten walidator nie działa nie mam pojęcia dlaczego. Aha jescze jedno pytanko jak odnieść się do takiego pola podczas bindowania $this->widgetSchema->setNameFormat('register[%s]'); bo jak próbuję 'mail'=>$this->getRequest()->getParameter('register[mail]') to nie działa |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 24 Dołączył: 18.01.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Nie masz w routing.yml nigdzie zminnej register? 2. W po wyrenderowaniu formularza pola mają name="register[nazwa_pola]"? 3. co daje print_r($request->getParameter('register')) ?
nie łatwiej będzie
Ten post edytował Pr0100 5.07.2009, 16:27:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 17 Dołączył: 1.11.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-zmienna register[] jest deklarowana tu :
$this->widgetSchema->setNameFormat('register[%s]'); w class RejestracjaForm extends BaseUzytkownicyForm -po wynderewowaniu pola formularza maja poprawna wartość tj. name=register[login] itd. - niestety sfValidatorPropelUnique jest walidatorem post i nie moge go wywołac tak jak napisałeś JUŻ SE PORADZIŁEM DZIEKI Ten post edytował Gribo 5.07.2009, 22:29:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba się domyślam co było przyczyną problemu, bo przed chwila miałem podobny...Prawdopodobnie chodziło o nazwę inputa w formularzu, któremu przypisany został atrybut name="Register" co powodowało że zamiast tablicy ładowała się wartość register....
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 23:20 |