![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam! Mam tabelę Category i CategoryRelations. Tabela CategoryRelations posiada klucz złozony z parent_id i child_id które do odnoszą się do tabeli Category.
Wygenerowany formularz standardowo ustawił pola hidden na klucz główny
i dał validatory w postaci widgety nadpisalem standardowym choicem
W formularzu pojawia się oczekiwany select ale jest problem przy zapisie bo jest wartość invalid. Normalnie dałbym w walidatorze tablicę choices ale tu jest problem bo wartości te są jednocześnie złożonym kluczem głównym więc nie może być powtórzeń :/ Aha i jescze jedna sprawa: Catchable fatal error: Object of class sfOutputEscaperArrayDecorator could not be converted to string in D:\Praca\projects\project1\cache\backend\dev\modules\autoCategoryRelations\templates\_list_td_batch_actions.php on line 2 to sie pojawia w momencie listowania wpisów, gdy w CategoryRelations jest co najmniej jeden wpis Proszę o pomoc. Ten post edytował blackroger 19.11.2010, 12:55:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do tego drugiego, to musisz napisać __toString, widocznie nie masz domyślnie szukanych przez symfony pól w modelu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógłbyś objaśnić? Co to znaczy napisać __toString()? W modelu mam dodać czy gdzie?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jobeeta czytałeś?
Tak wygląda standardowa funkcja z sfDoctrineRecord:
Jeśli nie masz takich pól to symfony nie przetworzy obiektu na tekst, więc musisz napisać w swoim modelu własną funkcję. |
|
|
![]()
|
|
dopisałem metodę ale dalej jest to samo....korzystam z propela ....Martwi mnie to bo inne klasy działają i wszystko jest dobrze....problem jest tylko w tej klasie CategoryRelations gdzie jest klucz złożony....
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.05.2025 - 05:16 |