![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 8 Dołączył: 7.07.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Jak uruchomić zapis błędów do pliku w symfony? Wykonuję jakieś polecenie ale system wywala mi alert parsererror lub tylko error... ale bez linii błędu itp. przez co nie wiem co źle napisałem albo gdzie popełniłem błąd. Sprawdzam pliki var/log/dev i var/log/prod ale pliki są puste Czy jest możliwość uruchomienia zapisu błędów do pliku? Proszę o instrukcje ![]() Ten post edytował miccom 7.03.2021, 16:08:23 -------------------- Jeśli pomogłem- kliknij POMÓGŁ-przyda się ;)- jeśli piszę bzdury- pisz pod postami. Poprawię się.
PISZĘ POPRAWNIE PO POLSKU! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 531 Pomógł: 55 Dołączył: 3.01.2016 Skąd: Łowicz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
od wersji 4 logowanie błędów powinno działać automatycznie nic nie musisz włączać/ustawiać/zmieniać
we wcześniejszych wersjach chodzi o prawa zapisu do plików, https://symfony.com/doc/3.4/setup/file_permissions.html jakiej wersji używasz? W Symfony 5 dla trybu developerskiego proponuję zainstalować symfony/web-profiler-bundle W Symfony 3 lub 4, dwa pakiety symfony/debug-pack symfony/profiler-pack Ten post edytował LowiczakPL 7.03.2021, 17:49:03 -------------------- Szukam zleceń Symfony, Laravel, Back-End, Front-End, PHP, MySQL ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 8 Dołączył: 7.07.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale web-profiler-bundle mam... "require-dev": { "doctrine/doctrine-fixtures-bundle": "^3.3", "symfony/browser-kit": "^5.0", "symfony/css-selector": "^5.0", "symfony/debug-bundle": "^5.0", "symfony/maker-bundle": "^1.0", "symfony/monolog-bundle": "^3.0", "symfony/phpunit-bridge": "^5.1", "symfony/stopwatch": "^5.0", "symfony/twig-bundle": "^5.0", "symfony/var-dumper": "^5.0", "symfony/web-profiler-bundle": "^5.0" }, Ten post edytował miccom 7.03.2021, 21:31:51 -------------------- Jeśli pomogłem- kliknij POMÓGŁ-przyda się ;)- jeśli piszę bzdury- pisz pod postami. Poprawię się.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 531 Pomógł: 55 Dołączył: 3.01.2016 Skąd: Łowicz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaz screen całej strony jak wygląda gdy jest zgłaszany ten konkretny błąd
czy masz debugbara? -------------------- Szukam zleceń Symfony, Laravel, Back-End, Front-End, PHP, MySQL ...
|
|
|
![]()
|
|
No rozkminiłem to tak, że w konsoli wywala mi jaki skrypt ma błąd, i uruchamiam tą stronę i widzę co za błąd zrobiłem.
Wyjście połowiczne bo nie widzę błędów innych użytkowników ![]() Gdybym miał zapisane błędy to mógłbym je usuwać. -------------------- Jeśli pomogłem- kliknij POMÓGŁ-przyda się ;)- jeśli piszę bzdury- pisz pod postami. Poprawię się.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 00:57 |