![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z uploadem plików w symfony. W szablonie mam input typu "file" o nazwie "foto_1", w akcji:
Warunek jest spełniany, nazwa zdjęcia się dodaje do bazy danych (druga linia). Jednak pliki nie kopiują się do katalogu uploads (na który wskazuje sf_upload_dir). Pracuję na localhoście, nie chodzi o prawa dostępu. Formularz w szablonie inicjuję tak: Może powinienem mu podać jakiś argument typu multipart/form-data? Nie bardzo wiem co jest nie tak, wszystko teoretycznie zgodnie z manualem. Podejrzewam, że chodzi o ustawienie czegoś o czym nie wiem w konfiguracji aby upload mógł działać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, z pewnością powinieneś ustawić taką opcje. http://www.symfony-project.org/cookbook/1_0/en/upload
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 35 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poza wszystkim to sprawdzaj czy moveFile() zwróciło true bo możesz mieć później wpis w bazie bez wrzuconego pliku.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:59 |