![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym po prostu formularz logowania wyświetlać na głównej stronie, aktualnie jest on dostępny pod standardowym adresem dla FOSUserBundle: localhost/login
Po wejściu na stronę główną mam: Variable "error" does not exist in PortalSlubnyMainBundle:Default:Partials/login.html.twig at line 1 Być może da się to zrobić prościej jeśli tak to proszę o wskazówki bo być może zamotałem a z Symfony2 dopiero zaczynam zabawę To mój index.html.twig:
layuot.html.twig
Szablon logowania umieściłem w: slub/src/PortalSlubny/MainBundle/Resources/views/Default/Partials/login.html.twig dodam, że szablon ten został przekopiowany (z kosmetycznymi zmianami html i styli) ze standardowego szablonu logowania FOS, który jest u mnie w: slub/app/Resources/FOSUserBundle/views/Security/login.html.twig i ten szablon pod adresem localhost/login wyświetla się ok
-------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba nie do konca rozumiesz idee autoryzacji w Symfony. Jezeli chcesz zeby wejscie na stone glowna wymagalo logowania, umiesc odpowiednia regule w pliku security.yml.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chcę aby wejście na stronę główną wymagało logowania po prostu chce umieścić formularz do logowania, tak jak jest to np. na forum.php.pl w lewym górnym rogu.
-------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak rozumiem chcesz by na każdej stronie był formularz logowania, który w przypadku poprawnych danych działa dokładnie tak samo jak ten z dedykowanej strony, a w przypadku błędu przenosi właśnie na ową dedykowaną stronę logowania, gdzie wyświetla się błąd oraz formularz, tak?
1. Zgodnie z dokumentacją tworzysz sobie dedykowaną stronę logowania. 2. W szablonie, który jest wyświetlany wszędzie (prawdopodobnie layout.html.twig) tworzysz sobie zwykły formularz w HTML, który podobnie jak formularz ze strony logowania prowadzi do fos_user_security_check oraz zawiera pola _username, _password, _remember_me oraz _csrf_token. 3. O ile pierwsze trzy pola to najzwyklejszy HTML o tyle ostatnie z nich musi zawierać token CSRF (w przypadku, gdy jego obsługa jest włączona). Jednak Twig posiada wbudowaną* funkcję csrf_token(), która taki token generuje. 4. Formularz to zwykłe: * właściwie to jest ona zdefiniowana przez TwigBundle'a. |
|
|
![]()
|
|
Dzięki Crozin, dokładnie to chodziło mi o to: csrf_token('authenticate bo wcześniej wyrzucał komunikat Invalid CSRF token a teraz śmiga
![]() -------------------- gry flash online
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:45 |