![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W szablonie położonym w bundlu mojBundle/Resources/views/Default/layouts/base.html.twig mam następujący blok stylesheets:
Jakiekolwiek modyfikacje naniesione w wyżej wymenionych stylach nie są widoczne na stronie. W źródłach serwisu mam za to wskazanie na css: gromadzący zawartość powyższych 3 styli. Wiem, że odpowiada za to użycie Assetic. Problem mam z odświeżeniem (ponownym wygenerowaniem) pliku /css/01fbd0c.css. Polecenie z konsoli: $ php app/console assetic:dump --env=prod --no-debug Powoduje co prawda utworzenie pliku 01fbd0c.css, lecz zapisuje go w /web/css/01fbd0c.css (twrzoąc folder web/ i podfolder web/css/) i dodatkowo plik 01fbd0c.css jest bez zawartości. Cała struktura serwisu umieszczona jest w folderze public_html/. Czyli mam: public_html/app/ public_html/bundles/ public_html/css/ public_html/js/ public_html/src/ public_html/vendor/ W pliku app/config/config.yml mam ustawienia: zmiana na:
nic nie daje. Jak sobie z tym poradzić, macie jakieś wskazówki? Edit: Pozostawiłem zmiany w sekcji Assetic Configuration, zrestartowałęm Apache i dałem polecenie konsoli: asstetic:dump. Pliki w folderze /css/ zostały zaktualizowane, nie jestem pewien, czy wystarczył sam restart Apache, czy też polecenie assetic:dump zamiast poprzedniego. Sorry, za taki topic, ale usunąć go nie mogę, a dopiero od jakiegoś tygodnia zaczynam poznawać Symfony, stąd moja niewiedza (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował melma.pl 27.07.2013, 19:45:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj coś takiego :
Następnie w konsoli : Kod php app/console assets:install php app/console assetic:dump Przy każdej zmianie wewnątrz pliku *.css musisz wykonać :dump - chyba, że użyjesz opcji z --symlink Ten post edytował spacja 9.08.2013, 09:53:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:35 |