![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 3 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Słupca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie mam przyjemność poznawać propela w symfony 1.4 mam pytanie jak pobrać ilość rekordów zwróconych z bazy danych w strukturalnym zapisie jest to num_rows
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 7 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chodzi o Propel, to służy do tego metoda doCount():
Kod return TabelaPeer::doCount($criteria);
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 3 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Słupca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
super dzięki pomogło a jeszcze 2 pytanka odnośnik where gdy chce pobrać rekordy kture mają numer '1' w kolumnie status tak przykład poprostu czy jest na to też polecenie?? masz może jakis fajny tutorial co do propela
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 7 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Umieszczasz to w pliku odpowiadającemu tabeli, z której chcesz pobrać dane
Kod $c = new Criteria(); $c->add(self::STATUS, '1'); return parent::doSelect($c); Po pytaniach jakie zadajesz można przypuszczać, że nie przeczytałeś nawet podstaw odnośnie propela... Podstawy znajdziesz tu razem z symfony. Ja osobiście korzystałem z tej książki. Ten post edytował Valantir 13.02.2012, 16:40:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.09.2025 - 10:48 |