![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
dlaczego propel dokleja warunek gdy chce zlaczyc inna tabele? przyklad:
zapytanie jakie generuje:
dlaczego tak sie dzieje? to wiele spraw utrudnia. jak temu zaradzic? jak tego lepiej uzywac? -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Ten dodatkowy warunek jest zapewne wynikiem wywołania metody doSelectJoinAll(). Ona sama w sobie dołącza wszystkie powiązane rekordy. Albo więc zrezgynuj z własnego JOINa, albo po prostu użyj doSelect().
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
okej, zrobilem wiec laczenie za pomoca $c->addJoin(), a wyniki pobieram za pomoca metody doSelect.
ale nie ma w zapytaniu po select zadnej kolumny z tabeli wojewodztwo. doSelectAll powodowal to ze mialem te kolumny. teraz jest wykonywane dodatkowe zapytanie ktore pobierane wojewodztwo o ID takim jak w profil. co teraz? (jak dla mnie ten propel jest chory) -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Przecież ci napisałem: wywal JOINa:
(jak dla mnie ten propel jest chory) Jak dla mnie też. Do tego cholernie niewydajny. Ten post edytował phpion 17.08.2008, 21:27:57 |
|
|
![]()
|
|
napisales albo zrezygnuj z wlasnego joina albo z doselectjoinall.
![]() czyli mam uzyc doselectJoinAll no okej, ale tak jak pisalem jest w warunku profil.IDWOJ=wojewodztwo.IDWOJ i pytalem czy da sie tego pozbyc bo mi troche to przeszkadza;) -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:34 |