![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam przerabiam właśnie http://www.symfony-project.org/jobeet/1_2/Propel/en/03
Wszystko jak na razie idzie dobrze tworze pliki i w nich dopisuje dane
Później chce załadować to do bazy danych za pomocą polecenia symfony propel:data-load niby dobrze ale >> propel load data from c:/xampp/htdocs/jobeet/data/fixtures i po chwili pokazuje mi sie komunikat wystąpił błąd cli aplikacja zostanie zamknięta Czy ktoś wie przez co to może być Ten post edytował dzesi 30.12.2008, 19:33:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przede wszystkim zacznij czytać.
>> propel load data from c:/xampp/htdocs/jobeet/data/fixtures Skąd Ty to wziąłeś. Jeśli dodałeś sobie plik propel to o tym napisz, a jeśli go nie stworzyłeś to wszystkie polecenia zaczynaj od symfony. Wszystko już powinineś dawno przeczytać. W tym samym dniu jobeet'a jest napisane, że możesz dowiedzieć się o danym poleceniu, jego składani, parametrach, opcjach itd. Są również przykłady. Zacznij od wykoania tego polecenia: >> symfony help propel:data-load Już wiesz co masz źle. Czytaj dokładniej zamiast pisać z każdym problemem na forum. Nie wiem, czy to wina forum, czy nie, ale potencjalnie to może być Twój kolejny post. W plikach yaml stosuj zawsze dwie spacje. Jeszcze jedno. Dlaczego prado? Jesteś pijany jak piszesz posty? Ten post edytował destroyerr 30.12.2008, 18:02:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak było w pomocy wszystkie trzy możliwości wykorzystałem ktore tam są podpowiedziane i nadal nic nawet jak próbuje odpalić przez www stronę z modułem job to apache mi wywala się , czy ktoś może mi wytłumaczyć nad czym problem polega bo ja z symfony pracuje dopiero od dwóch dni i nie wszystko jest dla mnie jasne (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie znamy błędu jaki dostajesz od php lub od apache'a.
Sprawdź konfiguracje, czy jest odpowiednia dla frameworka, odpal plik check_configuration.php Czy tylko jeden moduł powoduje błąd? |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem gdzie jest ten plik check_configuraction.php
logi z symfony
logi z apache
Tak tylko przy module job a robię wszystko co zawarte jest w jobeet , wiec mam nadzieje ze mi ktoś pomoże . Proszę w razie czego pisać co mam zrobić (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Dodam ze tylko pokazuje mi sie komunikat ze apache zostało wyłączony bo ma problem i sie restartuje i znowu dziala , ale jak wywołam localhost/frontend_dev.php.job Sam już nie wiem co jest (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) Dodam ze zmieniłem vhost i apache żadnych errorów nie pokazuje na razie jest dobrze ale nadal z tym module job jest problem porostu apache wariuje ,czekam na pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 9 Dołączył: 16.06.2007 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Check configuration masz w
sciezka_do_symfony/data/bin/check_configuration.php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam dokładnie to samo w tym dniu jobeet.
Po wykonaniu: php symfony propel:data-load PHP CLI crashuje się. Error Signature: AppName: php.exe AppVer: 5.2.8.8 ModName: php_pdo_mysql.dll ModVer: 5.2.8.8 Offset: 0000250a Mam zainstalowany XAMPP 1.7.0. Jeśli chodzi o check_configuraction.php pokazuje mi warning że nie mam zainstalowanego acceleratora. Ale czy to może być powód crashowania PHP CLI? Odinstalowałem XAMPPa i zainstaloałem EasyPHP. Problem rozwiązany! Zanim to zrobiłem jeszcze zauważyłem że XAMPP ma nieaktualne niektóre php extensions (nie działające z tą wersją PHP). Ten post edytował raak 20.01.2009, 13:57:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 1.10.2025 - 02:13 |