![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 17 Dołączył: 1.11.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panowie błagam o pomoc
jak pobrać z adresu http://localhost/frontend_dev.php/grupy?na...;temat=fasfsasa wszystkie parametry GET do tablicy ? Zaznaczam że korzystam z Symfony 1.4 zazwyczaj w w 1.2 działało $request->getGetParameters() ale teraz ta funkcja zwraca obiekt sfOutputEscaperArrayDecorator i nie mogę z tego nic wyciągnąć pomóżcie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 35 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sfOutputEscaperArrayDecorator otrzymujesz w templejtach a w akcji normalnie powinieneś dostać tablicę. A jak chcesz się uprzeć to w templejcie możesz dać $sf_data->getRaw('nazwa_zmiennej') i wtedy otrzymasz nie "wyeskejpowane" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) zmienne.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 17 Dołączył: 1.11.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak tylko ja chce taką tablicę parametrów Get do widoku. Robię po prostu wyszukiwarkę i aby stronicowanie działało muszę wszystkie parametry przepisywać do przycisków sterujących zmianą paginacji
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy moje rozwiązanie nie działa?
Zresztą jeżeli znasz nazwy parametrów to masz metodę getRaw, wszystko masz w linku który podałem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do widoku czy do szablonu? Różnica jak widać jest spora.
Dla mnie to powinna być najlepiej osobna klasa, możesz wtedy sobie dodać przepisywanie tylko wybranych parametrów. Możesz w przyszłości dodać sobie kodowanie parametrów wyszukiwania (coś jak w SMF). @melkorm Twoje rozwiązanie jest w zasadzie poprawne, ale trzeba by iterować po wszystkich elementach i wpisywać je do nowej tablicy, co w szablonie w ogóle nie powinno mieć miejsca. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 01:02 |