![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 1 Dołączył: 8.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Spotkałem sie z nastepującym problemem, otóż metoda toString() wywoływana jest przy każdym wyświetleniu obiektu i konwertuje obiekt do typu string. Przy próbie dwukrotnego wywołania obiektu jakiejs klasy zwracana jest mi ta sama wartośc co jest w tostring(), problemu nie byloby gdyby wykorzystywal klase widoku, ale w moim przypadku musze wykorzystac funkcje renderText, która pomija ta klase.Moje pytanie brzmi nastepująca co zrobić , żeby aby przy kolejnym wywolaniu metoda tostring zwracala mi inna nazwe(inne pole), czy jest możliwośc wysłania jakiegos parametrru do metody tostring? ![]() Ten post edytował lukasz10 8.05.2010, 11:23:20 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat czy jest możliwośc wysłania jakiegos parametrru do metody tostring? O ile dobrze kojarzę to całe szczęście już nie - kiedyś chyba była taka możliwość.Dlaczego nie zrobisz sobie osobnej metody, która będzie zwracała Ci to co chcesz? Już tak wielkiej różnicy pomiędzy ....' . $obj . '..., a ....' . $obj->getAbc() . '... nie ma. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 1 Dołączył: 8.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak mam ja wywolac?
![]() ma może ktoś jakis pomysł ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz to trochę jaśniej wytłumaczyć? W ogóle nie wiem o co chodzi, o jaki renderText Tobie chodzi.
|
|
|
![]()
|
|
ok temat do zamkniecia, sam rozwiązałem ten problem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:45 |