![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Nie wiem czemu po wygenerowaniu panelu admina jest on w ogóle nie ostylowany. Robiąc Jobeet tutorial - u nic od razu panel jest ładnie ostylowany i w ogóle... U mnie zupełny brak stylów. Sekcja <head> w layout.php dla backenda wygląda tak:
Nie wiem skąd to się wzięło, powinno być chyba coś z a;liasem sf/sf_admin przed... Poza tym to nie wiem w jaki sposób Symfony może dołączyć coś z /sfPropelPlugin/css ... przecież nie ma tam dostępu... Po przekopiowaniu wymienionych w <head> stylów wprost do /web/css -> coś się dzieje, ale układ jest kompletnie rozjechany :/. Obrazki też muszę kopiować do /web/images... Jak sobie z tym poradzić? Pozdro. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A zrobiłeś symfony plugin:publish-assets?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Starting up the Project :: Web Server Configuration
To czego potrzebujesz to zawartość folderu /sf |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@destroyerr:
Bingo! Zadziałało... Ehh, a tyle czasu straciłem by jakoś CSS zadziałał w backendzie, a tu wystarczyła głupia komenda :/... Mogli to napisać w tutorialu do Jobeet'a ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bingo! Zadziałało... Ehh, a tyle czasu straciłem by jakoś CSS zadziałał w backendzie, a tu wystarczyła głupia komenda :/... Mogli to napisać w tutorialu do Jobeet'a plugin:publish-assets jest tylko alternatywą między innymi tego co ja napisałem. Dlatwgo wspominają o nim na pod koniec Jobeeta.![]() Rezultat jest ten sam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
plugin:publish-assets nie jest alternatywą dla ustawienia aliasu na katalog web/sf. Zbiera wszystkie pliki z katalogu web każdego pluginu i wrzuca je (zależnie od systemu) do katalogu web projektu.
Oczywiście można ustawiać dla każdego pluginu alias, ale może to być czasami niemożliwe, nudne etc. Ty mike pisałeś tylko o katalogu web dla samego symfony bez jego pluginów, takiego przypadku polecenie to nie obejmuje, nic nie zostanie przeniesione. Jeśli się mylę pokaż gdzie tak napisali ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:26 |