![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
korzystając z FOSUserBundle, chcę rozszerzyć formularz rejestracji, co udało się zgodnie z dokumentacją. Natomiast problem mam przy walidacji, w zależności od wybranego pola typu użytkownika potrzebuje wykorzystać różne grupy. Zrobiłem to zgodnie z dokumentacją symfony, korzystając z setDefaultOptions w klasie formularza, ale jest to kompletnie ignorowane.
Próbowałem też przypisać jedną grupę poprzez 'validation_groups' => array('company'), ale i to nie działało. Cały czas toolbar pokazuje tylko grupy Default i Registration, zdefiniowane przez FOSUserBundle. Próbowałem w konfiguracji napisać pustą tablicą: Bez skutku. Kod decydujący o grupach jest kompletnie ignorowany. Jak ten problem rozwiązać? Na razie jedyne rozwiązanie jakie przyszło mi do głowy to po prostu nadpisać kontroler Registration i korzystać bezpośrednio z typu, stworzonego przeze mnie. W ten sposób reguły walidacji są uwzględniane. Pozdrawiam Ten post edytował masterix 10.05.2014, 16:50:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
? -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak już pisałem w pierwszym poście, kod się w ogóle nie wykonywał, żaden var_dump czy inny die.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ty nadpisałeś klasę formularza czy dopisałeś to setDefaults
![]() -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.05.2025 - 06:03 |