![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 1 Dołączył: 26.10.2012 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Moje pytanie jest następujące... Jak w symfony stworzyć uniwersalnego routa np. acme_app_default: pattern: /{controller}{action} defaults: { _controller: AcmeAppBundle:Default:index } i teraz chciałbym aby ten route obslugiwał mi trase w zależności od podanego routa i akcji. np wchodze na widok wszystkich artykułów wiec pisze ../article/show i wtedy trafiał na kontroler article i akcje show z kolei chce wejsc do galerii zdjęć i znowu używam ../gallery/index wchodze do kontrollera gallery i do akcji index. Tylko że to wszystko chce obsługiwać na jednym route.. a nie dla każdego kontrollera i akcji tworzyć kolejną trase. Dzięki i czekam na odpowiedzi. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Domyślnie framework nie umożliwia czegoś takiego - m. in. ze względów bezpieczeństwa jak i w celu uniknięcia późniejszych problemów z utrzymaniem kodu.
2. Możesz napisać sobie własną usługę typu routing.loader, która przeskanuje Twoje kontrolery i automatycznie doda reguły routingu dla każdej z akcji. Przykład możesz sobie wziąć np. z paczki FOSRestBundle. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 1 Dołączył: 26.10.2012 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo Ci dziękuje... Chciałem coś takiego zastosować do panelu administracyjnego gdzie raczej clean URL nie są mi potrzebne:) i po co pisać 100 route jak można zrobić to jednym,
Jeszcze raz dzięki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozumiem ze uzywasz swojego panelu admina,
polecam sprawdzic sobie SonataAdminBundle, ktory to - routing - i wiele innych rzeczy zrobi za Ciebie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:08 |