![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 7 Dołączył: 3.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbuję zainstalować najnowsze FosUserBundle do Symfony 2.6.6
Robię wszystko tak jak jest opisane w instrukcji do instalacji pakietu,ale w momencie aktualizacji struktury bazy danych Wyskakuje błąd: unrecognized option "csrf_provider" under "security.firewalls.user" Poniżej przedstawiam zawartość security.yml:
i config.yml:
Próbowałem zmienić wartosc framework.csrf_protection na enable: true ale to nic nie dało. Wydaje mi się że problem leży przy wpisaniu poprawnej wartośći do csrf_provider, niestety nie wiem jaka to jest. Ten post edytował Crash89 5.06.2015, 18:15:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wcięcia kolego. provider, csrf_provider itd. należą do form_login, więc muszą mieć jedno wcięcie więcej. Zresztą komunikat masz jasny, że nie należą do security.firewalls.user i nie mają prawa tam być. Zobacz sobie dokumentację FOSUserBundle jak powinien wyglądać security.yml
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 7 Dołączył: 3.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wcześniej wszystko skopiowałem ze strony dokumentacji FosUserBundle i miałem problemy z bitami przesunięcia, itp.
Przez to trochę te wartości poprzesuwałem, a nie wiedziałem że w Yamlu wcięcia mają aż takie znaczenie. Jestem początkujący w Symfony, ale format Yaml jest dla mnie specyficzny. Teraz działa, Dzięki za pomoc. Ten post edytował Crash89 5.06.2015, 22:49:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczuj się jakbyś pisał w Python (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 10:21 |