![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2010 Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
Witam
Potrzebuję wyczyścić cache po edycji dokumentu, jak to programowo zrobić? Jest takie zdarzenie np: dla listenera gdzie po zapisie mogę cache wyczyścić? Może ktoś podpowie jak i gdzie to najlepiej zrobić? Mam takie funkcje do tego:
I potem w użyciu:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlaczego edycja jakiegoś dokumentu (właśnie, jakiego?) wymaga wyczyszczenia całego cache'a? Możesz opisać dokładnie co chcesz zrobić?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2010 Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
Dlatego, że podczas tworzenia dokumentu tworzy się dynamiczny route, widać go w routeCollection ale strona korzysta z cache i nie widzi nowej ścieżki dopiero po wyczyszczeniu cache jest ok. Dlatego pomyślałem że ytrzeba by cache czyścić w takim przypadku, nie mogę znaleźć innego rozwiązania w sieci.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dynamiczne generowanie wpisu do konfiguracji routingu wydaje się bardzo, bardzo złym rozwiązaniem. Możesz opisać jakie adresy chciałbyś uzyskać? Dlaczego nie możesz puścić tego przez jedną akcję, która na podstawie URL-a zdecyduje, który dokument wczytać?
|
|
|
![]()
|
|
scieżki są generowane z bazy, używam loadera scieżek opisanego w dokuentacji tyle, że on działa tylko raz po usunięciu keszu, może wiesz co zrobić żeby loader działał po jakimś zdarzeniu?
|
|
|
![]()
|
|
Wygląda mi na to, że mamy tutaj do czynienia z problemem XY. ;-)
Napisz co chciałbyś finalnie osiągnąć, a nie z czym masz problemem? Domyślam się, że masz n dokumentów, każdy pod adresem domena.com/dokument-a, domena.com/dokument-b, domena.com/dokument-c, a po dodaniu nowego dokumentu chcesz by był dostępny pod adresem domena.com/nowy-dokument? Dlaczego nie stworzysz po prostu jednej akcji domena.com/{nazwa-dokumentu}, która go wczyta? |
|
|
![]()
|
|
Chodzi o to że jak utworzę dokument to ma się dla niego stworzyć ścieżka taka tylko dla niego, tam jest jego controller, template jakieś inne parametry.
A jak zrobię ścieżkę typu domena.pl/firma/{_slug} to dla wszystkich dokumentów mam to samo. Dlatego nie mogę przewidzieć co wpisać na sztywno do np: routing.yml i potem to wskazywać tylko dokumentowi. Mam interfejs gdzie tworzę sobie ścieżki zapisuję do bazy i potem wskazuje dokumentowi taką ścieżkę, i cały ambaras jest o to, że to nie trafia do keszu bo loader działa tylko raz, dopiero jak się kesz usunie to zasysa ścieżki. Tak to wygląda mniej więcej |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem co chcesz robić ale wygląda to tak jakbyś chciał żeby excel dokonywał rekompilacji źródeł po wpisaniu formuły w komórce.
Nie rozumiem Twojej aplikacji ale radzę się zastanowić, czy nie lepiej nadpisać Router (inspiracji szukaj w Symfony CMF). |
|
|
![]()
|
|
Czy mógłbyś pokazać taki przykładowy kontroler/szablon/parametry dla 2-3 dokumentów?
|
|
|
![]()
|
|
Tutaj jest odpowiedź jak zrobić dynamic router, który reaguje na każdą zmianę bez czyszczenia cache.
http://marcjschmidt.de/blog/2013/11/30/sym...mic-router.html Dodanych ścieżek nie widać pod debug:router, nie wiem jak podglądać wyniki działania. Czy to trzeba jakoś połączyć z routerem symfonowym? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.04.2025 - 05:16 |