![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taki problem nie wiem czy jest to mozliwe jednak spytam, mianowicie mam serwer adres np. nazwa.h1x.com (serwer to moj pc) i mam na nim forum i chcialbym zrobic aby forum (znajduje sie w root forums) wyswietlalo sie pod adresem forums.nazwa.h1x.com nie wiem jak to zrobic jedyna mozliwosicia jaka moge wejsc jest nazwa.h1x.com/forums a chcialbym forums.nazwa.h1x.com ![]() Nie mam pojecia jak to zrobic jesli ktos mogl by mi pomoc bardzo prosze ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz poprosić admina primary dns'a dla Twojej domeny, by dodał taki wpis. On już będzie wiedział jaki.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no mam np mail.nazwa.h1x.com i jak wejde na to wchodzi mi na strone główną folderu root zamiast np do folderu mai lw root trzeba moze cos w konfigu apacha zmienic ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na koncu configu apacha dodaj taki wpis:
<VirtualHost subdomena.domena.cos> ServerAdmin adres@email DocumentRoot sciezka\do\plikow ServerName subdomena.domena.cos ErrorLog sciezka\do\logs\subdomena.domena.cos-error_log.log CustomLog sciezka\do\logs\subdomena.domena.cos-access_log.log common </VirtualHost> sprawdz tez, czy wyzej troche jest wpis NameVirtualHost twoje_ip, inaczej subdomeny nie beda dzialac |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:35 |