![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałem zadać pytanie osobom studiującym informatykę (głównie coś związanego z programowaniem). 1. Jakie uczelnie byście mi polecili? 2. Na jakich uczelniach (kierunkach) kształcicie się i jak oceniacie stopnień zaawansowania (nie wiedziałem jakiego słowa użyć ![]() 3. Co polecielibyście zdawać? 4. Duży był nabór na Wasz kierunek? 5. Ile punktów mieliście i które miejsce zajęliście "w kolejce"? Zainteresowała mnie oferta UJ: https://www.erk.uj.edu.pl/studia/karta/2401 i https://www.erk.uj.edu.pl/studia/karta/2402 - co o tym myślicie? Pozdrawiam ![]() Ten post edytował sweter 6.01.2011, 19:55:58 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam podobny dylemat co ty, toteż mam takie pytanie do Ciebie, jak się uczysz? Jak wyniki z próbnej matury? Jak wiesz wszystko od tego zależy...
Ja zastanawiam się nad AGH kierunek informatyka (Kraków), kolega się tam wybiera a uczelnia jest w czołówce w PL. -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak mi matury poszły??
W zaokrągleniu: Matem. podst. - 80% Matem. rozsz. - 30% Ang. podst. - 75% a polskiego nie będę pisał ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 36 Dołączył: 8.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dołączam się do tematu
![]() Moje wyniki: Mata pp: 78% Mata pr: 84% (szkolna, łatwa) Ang pp: 64% Pol pp: 31% (fuck yeah! zdane!) Co zdawać ? Jeśli nie wiesz jeszcze gdzie chcesz iść, i masz zamiar podjąć decyzję "last minute", to fizyka(pr/pp)/ang(pr)/mata(pr) P.S. J. polski powinien być dodatkowy ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat Co zdawać ? Jeśli nie wiesz jeszcze gdzie chcesz iść, i masz zamiar podjąć decyzję "last minute", to fizyka(pr/pp)/ang(pr)/mata(pr) no i informatyka ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 4 Dołączył: 18.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zależy gdzie się uczysz. Jak LO to lepiej zdawać matematyka na pr niż informatyke pp. Jeżeli technikum informatyczne, to informatyka pr
-------------------- /dev/ulow
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sweter mam praktycznie identyczne wyniki jak ty
![]() ![]() -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeszcze nie studiuje, ale małe info o informatyce (w PG):
- poznasz masę różnych języków, ale po trochu każdy - największy nacisk na c/c++ (tu około 30 zadanek na semestr typu - znajdź najkrótszą trasę między miastem AB, ustal max przepływ danych dla danego grafu) - twoją zmorą będą całki (co rusz to tylko o całkach słyszę) - nie musisz zdawać infy, ang podst. wystarczy btw. niestety jestem w stanie podać info tylko z pierwszego roku (z tego właśnie roku studiów pochodzi moje źródło wiedzy ![]() ogólnie też zamierzałem iść na infę, ale jakoś mnie zniechęcił 1. punkt (dobitnie to głupie) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zależy gdzie się uczysz. Jak LO to lepiej zdawać matematyka na pr niż informatyke pp. Jeżeli technikum informatyczne, to informatyka pr A cóż to za teorie? Moment bo nie rozumiem. Wyjaśnij jeśli możesz. W ogóle, ludzie, matura to jeden wielki bullshit. -------------------- Moja gra - scraby.io
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 36 Dołączył: 8.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat W ogóle, ludzie, matura to jeden wielki bullshit. Haha ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Haha ![]() ![]() Przydała Ci się matura z polskiego do czegoś w życiu ? Bo ja nadal nie rozumiem po co komu wiersze, powieści i inne teksty sprzed 100 lat ? Jak ktoś się tym interesuję, lubi takie rzeczy czytać to niech czyta. Ale na siłę w szkołach nie powinni tego wprowadzać.. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wicepsik, zgadzam się w 100%, pisałem powyżej: "J. polski powinien być dodatkowy". Ale weź to powiedz poloniście
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Wicepsik, zgadzam się w 100%, pisałem powyżej: "J. polski powinien być dodatkowy". Ale weź to powiedz poloniście ![]() Jasne.. ja za rok liczę na skromne 30% z języka polskiego ![]() Ten post edytował Wicepsik 7.01.2011, 14:48:50 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
teraz przynajmniej sprawiedliwie - humany męczą się matmą, my męczymy się polskim
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Generalnie to cała edukacja w Polsce to jeden wielki bullshit.
|
|
|
![]()
|
|
Wracając do tematu, moglibyście umieszczać tu odpowiedzi na moje pytania?
Ja rozumiem, że Hydepark, no ale otrzymałem tylko jedną odpowiedź. Pozdrawiam Ten post edytował sweter 7.01.2011, 15:57:26 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sam zamierzam pójść na PG, why?
uczelnia w miarę dobra (znam kilka osób i brat jest na fizyce techniczej), no i blisko, a i tak nikt z Ciebie wyjadacza nie zrobi tylko liczy się Twoja praca, a jesli ta jest na wysokim poziomie to i uczelnia nie ma wiekszego znaczenia, takie moje zdanie PS. BTW popieram @Mephistofelesa Ten post edytował rzymek01 7.01.2011, 18:39:37 -------------------- :]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A tak przy okazji, jakie progi były ostatnio na informatykę w PG? Szukam szukam i znajduję tylko jakiegoś rozwalonego PDF'a...
-------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co prawda studiuje informatykę niestacjonarnie(a jak się domyślam temat tyczy się stacjonarnych) ale może komuś się przyda
1)matura to ściema, biorą wszystkich, a po pierwszym roku i tak 75% rezygnuje - głównie za sprawą wspomnianej dalej analizy 2)olejcie uniwerki na dzień doby, to nie uczelnia techniczna 3)wspomniane całki to tak zwana analiza matematyczna, coś strasznego i wyjątkowo niepotrzebnego - jestem na piątym semestrze z ośmiu i koledzy dalej chodzą analizę zaliczać (mi się fuksło ale za to metody probabilistyczne mam w plecy ![]() 4)myślisz że na studiach czegoś się nauczysz ![]() ![]() ![]() ![]() 5)z tego co za uwarzyłem na uczelniach publicznych najpopularniejszym językiem programowania jest c++(w którym będziecie pisać wspaniałe programy do obliczeń na liczbach urojonych, działań macierzowych i inne tego typu) natomiast na niepublicznych króluje java(pisze się w niej równie kretyńskie programy) 6)przy wyborze uczelni warto sprawdzić czy jest na niej specjalizacja która nas interesuje a tak dla zainteresowanych spis przedmiotów na moim wydziale http://ectslabel.p.lodz.pl/?l=pl&s=pro...p=2874&sp=3 no chyba wsio ![]() |
|
|
![]()
|
|
Tylko teraz tak: informatyka to dość ogólne pojęcie, na agh jest np. informatyka na kilku wydziałach i np. informatyka lub informatyka stosowana (w tej drugiej to jest jakieś coś z informatyką w medycynie i bio-cośtam). Chciałem na to iść ale nienawidzę wszystkiego co kojarzy się z biologią więc już sam nie wiem... Po co pchać do informatyki medycynę?
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 23:40 |