Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Studia php
login800

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam
1 październik wybieram się na studia. Pytanie na jakim roku i czy i ile można się nauczyć php na studiach. Chciałbym być programistą php i jstem ciekaw bardzo
dzięki
Go to the top of the page
+Quote Post
mstraczkowski

-----

Studia to ciekawy dodatek, ale programisty z ciebie nie zrobią.
Musisz uczyć się samemu, a studia traktować jako lekcje dodatkowe.

Takie jest moje zdanie
+Quote Post
jacobson

-----

Mozna byc programista a czego - to zalezy od Ciebie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) PHP u mnie na studiach w ogole nie uczyli
+Quote Post
Turson

-----

Zajrzyj w rozkład zajęć to dowiesz się dokładnie kiedy będzie (o ile będzie...). Obstawiam 3-4rok

Ten post edytował Turson 28.09.2013, 21:52:03
+Quote Post
sunpietro

-----

Tak jak piszą koledzy wcześniej. Na studiach nie nauczysz się programowania w ogóle. Jedyne co możesz się nauczyć i co się może przydać to analityczne myślenie w celu rozwiązania czsami dość ciekawych problemów.
Studia, jak sama nazwa mówi, są okresem gdy się studiuje zagadnienia aby je zrozumieć. Od uczenia jest szkoła.
+Quote Post
aniolekx

-----

Na studiach poznałem podstawy programowania w C++ (OO), no może trochę więcej jak podstawy, co było przydatne w dalszej nauce. Ja skończyłem licencjat na Uniwersytecie Łódzkim. Aczkolwiek miałem to szczęście ze w trakcie studiów znalazłem prace, w której musiałem szybko nauczyć się programować w PHP, prawdopodobnie gdybym nie był w trakcie studiów to bym tej pracy nie dostał, bo na co dzień nie miałem styczności z programowaniem z wyjątkiem czasów liceum (trochę Pascala) i podstawówki kiedy bawiłem się na moim Atari językiem Basic. Ale jak dziś pamiętam jak przez pierwszy miesiąc jeździłem do pracy i w autobusie przeglądałem notatki z PHP ;p
+Quote Post
Tuminure

-----

Na moich studiach miałem 1 przedmiot poświęcony html i php. Warto jednak zaznaczyć, że przedmiot nie miał na celu nauczyć kogokolwiek tworzenia stron internetowych lub zrobienia z niego programisty php, a bardziej miał na celu po prostu zaprezentowanie, że takie coś istnieje i jak zacząć z tym zabawę. Stawiam na to, że przeciętna osoba, która zna podstawy programowania i chce nauczyć się php, nauczyłaby się więcej w 20h w domu, niż na takich zajęciach.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 24.12.2025 - 02:56