![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 10 Dołączył: 20.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
ja sam wybieram się na politechnikę tyle że krakowską (no ewentualnie AGH).
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PW droższa od PJWSTK?
![]() Mój kolega był na PJWSTK, ja jestem na PW (dziennie) i powiem Ci tak: - jeśli masz trochę ambicji, to na PJWSTK masz dużo większe możliwości nauki i rozwoju (przede wszystkim lepszy sprzęt - ilościowo i jakościowo) - jeśli chcesz się obijać i nic nie robić, to na PJWSTK będziesz zaliczał wszystko po godzinie nauki (przykład z obserwacji mojego kolegi) Dokładając do tego, że PW jest droższa, to mamy 3:0 dla PJWSTK. [edit] Jeszcze pytanie - informatyka na PW, ale na którym wydziale? Ten post edytował sowiq 3.07.2009, 13:52:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 10 Dołączył: 20.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sowiq: Informatyka na PW jest tylko na wydziale Elektroniki i Technik Informacyjnych
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A to ciekawe... Jak ja startowałem to była jeszcze na MiNI i Elektrycznym (i chyba jeszcze jakimś, ale głowy sobie uciąć nie dam).
EiTI to najtrudniejszy wydział na PW - najwyższy poziom i najłatwiej wylecieć :] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 1 Dołączył: 25.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz jeszcze wziąć pod uwagę WIT (wit.edu.pl) - jest taniej niż na PW i PJWSTK ok 2500 za semestr na zaocznych, poziom dobry, ze sprzętem nie ma jakiś szaleństw, na pewno gorszy niż na PJ ale wystarczający od jakiegoś czasu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 36 Dołączył: 2.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A to i ja jeszcze pytanko zadam - wie ktoś możne czy w gdańsku na studia zaoczne trzeba zdawać egzamin, jak na dziennych (w internecie nie ma takiej informacji, a wiem że na dzienne trzeba, a też o tym nie piszą)?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
na studia egzamin? co to za szkoła? egzamin to się na architekturę z rysunku zdaje normalnie wsystarcza nowa matura.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 36 Dołączył: 2.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Egzamin z matematyki piszą ci co nie mieli matmy na maturze. Rok temu zdawał go mój kolega, dwa lata temu kolega kolegi, z tym że ten rok temu nie był zbyt egzaminowy że tak powiem
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój kolega był na PJWSTK, ja jestem na PW (dziennie) i powiem Ci tak: Tak jest chyba na każdej politechnice po I roku, że na 3.0 to można nawet i na pandę zaliczyć a na 5 to trzeba pozapi**dalać trochę - jeśli masz trochę ambicji, to na PJWSTK masz dużo większe możliwości nauki i rozwoju (przede wszystkim lepszy sprzęt - ilościowo i jakościowo) - jeśli chcesz się obijać i nic nie robić, to na PJWSTK będziesz zaliczał wszystko po godzinie nauki (przykład z obserwacji mojego kolegi) ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skończyłem właśnie 3. rok na PJWSTK (6 semestr, dziennie) i mogę polecić tę uczelnię. Studiuje na wydziale informatyki, specjalizacja "programowanie aplikacji biznesowych". Nie mogę jej porównać do PW, ponieważ nigdy tam nie studiowałem, ale jest wiele ciekawych przedmiotów i praktycznie z większością dziedzin informatyki będziesz miał styczność. Dalszy rozwój zależy oczywiście od ambicji studenta i dlatego uważam, że z niewielkim wysiłkiem można zaliczać wszystko na 3.0. W razie pytań służę pomocą.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.05.2025 - 09:54 |