![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
wynalazłem, że struktura może wyglądać tak: http://mdsirajudeen.files.wordpress.com/20...5_structure.png niby ok, ale jeśli mam taki kod: W CSS z góry narzucone jest, że header ma Xpx szerokości, Xpx wysokości, kolor itd... No i tu moje pytanie, bo w section header też odziedziczył właściwości headeru z góry, doszedłem do tego, że jak zrobię powiedzmy tak w CSS: Kod section header { /* nowe ustawienia */ } to wszystko działa jak powinno lecz czy takie rozwiązanie jest dobre? Czy nie wpłynie nigdzie dalej na żadne elementy? Ten post edytował Szymciosek 10.02.2013, 19:51:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze teraz mi przyszło do głowy: Czy da się zresetować styl dla nowego headeru w section?
Tzn żeby był po prostu pusty jak dam mu tylko margin: 15px;, to żeby tekst był przesunięty, ale chcę usunąć width, height i color z poprzedniego. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w w3c nie pomyśleli o atrybucie reset niestety... musisz robić to ręcznie.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 02:08 |