![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
Mam taki problem Stworzyłem sobie formularz w którym można wpisywać serie i numer dowodu osobistego Problem mój polega na tym że nie wiem jak zrobić w javascripcie walidacje tego numeru dowodu:( Czy ktoś mógłby umieścić taki skrypt? Bardzo byłbym wdzięczny Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 441 Pomógł: 71 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj masz opis jak sprawdzić poprawność numeru dowodu osobistego - http://pl.wikipedia.org/wiki/Dow%C3%B3d_osobisty_w_Polsce
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki - widziałem już to:)
Tylko że nie umiem tego przelać na kod java script:( I tu jest mój problem:( |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
no ale czego nie umiesz? mnożyć? czy czego? pokaż co już zrobiłeś.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nic nie zrobiłem.
Nie wiem od czego zacząć ![]() W Javascripcie za bardzo nie programowałem i stąd moja niewiedza na ten temat. |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
no to mykaj do kursu i się ucz.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tylko że ja to potrzebuje na już
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
95% tu piszących od niedawna potrzebuje wszystkiego na już
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 293 Pomógł: 4 Dołączył: 28.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolega u góry dobrze prawi.
Zrobić funkcję w PHP + ajax. Tak będziesz dwa razy robić te samą robotę... bo w PHP i tak będziesz musiał sprawdzić... bo wszak wiadomo wszem i wobec że javascript można ominąć... Nie rób dwa razy tego samego... Zrób raz w PHP... Pokój! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W Wikipedii
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dow%C3%B3d_osobisty_w_Polsce pozycja przypisu nr 5 daje link do opisu algorytmu weryfikacji, a tam jest link do strony http://wipos.p.lodz.pl/zylla/ut/js-pesel.html na której jest weryfikator napisany w javaskrypcie. Jak kto umie zajrzeć do źródłą kodu to zobaczy pełęn kod do weryfikacji bardzo różnych numerków. Wystarczy wyciąć kawałki i już. Można oczywiście autora poprosić o zezwolenie i potem w kodzie dać odnośnik skąd był kod kopiowany. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 05:55 |