![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 2 Dołączył: 12.04.2004 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
chciałbym posegregować newsy na stronie według daty ich utworzenia, ale wszystko co potrafię sprowadza się do
. A to powoduje, że u góry są najstarsze newsy a na dole wiadomo, wiem że jest coś takiego jak DESC ale nie wiem jak ma wyglądać zapytanie z tą komendą. PROSZE O POMOC ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 2 Dołączył: 12.04.2004 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ma.
|
|
|
![]()
|
|
ok zakumałem. dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam nie umiem sobie poradzić z tym skryptem chciał bym też zeby ktoś mi powiedział jak zrobić aby sortowało wg dat od najnowszej do najstarszej o to ten skrypt.
Cytat <?php $file = "D:\\thgfdhg\\data\\logs\\reports.xml"; $f = @fopen($file, "r"); $contents = fread($f, filesize($file)); $tags = explode("<", $contents); $found = 0; foreach($tags as $tag){ if(substr($tag, 0, 6) == "report") { if($temppos = stristr($tag, "name=\"")) { $temp = explode("\"", $temppos); $name = $temp[1]; $found = 1; } if($temppos = stristr($tag, "reason=\"")) { $temp = explode("\"", $temppos); $reason = $temp[1]; $found = 1; } if($temppos = stristr($tag, "time=\"")) { $temp = explode("\"", $temppos); $time = $temp[1]; $found = 1; } print("[$time] - $name $date was banished because of $reason.<br>"); } } ?> wiem ze post był pisany 4 lata temu ale nie chce zakładać nowego tematu a chciał bym uzyskać szybko informacji jak to zrobić albo poczekać aż ktoś to zrobi. Proszę o pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.05.2025 - 05:38 |