![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
Piszę klienta do webserwisu korzystając z biblioteki SoapClient. W odpowiedzi na moje zapytanie dostaję pusty obiekt:
Ten obiekt ma atrybut, który mnie interesuje, ale nie potrafię się do niego dostać. Poniżej XML, który dostaję wywołując __getLastResponse():
Interesuje mnie parametr result=UPDATED. Czy jest jakiś sposób na odczytanie tego atrybutu na poziomie biblioteki soap, czy pozostaje jedynie jakieś parsowanie tego XMLa? Dziękuję za pomoc. -------------------- człowiek uczy się całe życie...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pozostaje parsowanie xml,
albo możesz regexp'em wyłapać -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyrażeniami regularnymi osiągnę cel, ale może da się to zrobić lepiej. Uworzyłem zmienną, zawierającą tego xmla. Próbowałem parsować simplexml_load_string(), ale zwraca mi pusty obiekt. Dopiero po ręcznym usunięciu przedrostków "S:" oraz "ns2:" zwraca obiekt:
Jak to zrobić, aby bez zamiany tych przedrostków (str_replace) utworzyć obiekt z XMLa? -------------------- człowiek uczy się całe życie...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu obsłuż poprawnie przestrzenie nazw: https://www.google.com/search?q=php+xml+nam...me&ie=UTF-8
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:51 |