![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przykładowo mam taką tablice z objektami
i jak ją wyświetlić w smarty?? Proshe tylko nie odsyłać mnie do innych stron bo dopiero zaczynam używać klase smarty... Metody ktore użyłem
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
najpierw przypisujesz ją do smarty'ego:
a w smartym: Kod {foreach from=$tablica item=element} //cos robisz. np {$element->news_id} {/foreach} powinno dzialac -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak to by wyglądało w sekcjach?? Czy wogole sposób umieszczania w smarty obiektów jest dobry? Jeśli nie to w jaki sposób można to zrobic.
OKi zrobiłem: ale pytania nadal są aktualne Kod <? <table width="100%"> {section name=index loop=$items_list} <tr bgcolor="{cycle values="#aaaaaa,#bbbbbb"}"> <td> {$items_list[index]->news_id} </td> <td> {$items_list[index]->content} </td> </tr> {/section} </table> ?> A tak przy okazji sie zapytam do display można załatować pliki w tablicy i w jakiej kolejności będą wyświetlane??
Ten post edytował ganimedes 7.03.2005, 15:33:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
mozna osadzać obiekty. Raz testowalem szybkość. Raz jest lepsza, raz gorsza.
Alternatywą mogą być plugins, ale nie wiem czy do twojego zastosowaniua to się przyda. Ja używałem ich na przemian, w zależności od wydajnopści -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:14 |