![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Używam na swojej stronie Smarty Templates i napotkałem pewien problem. Otóż pewna podstrona jest cache'owana, ale jest na niej kilka zmiennych, które chciałbym, by były generowane dynamicznie (bez użycia cache). Próbowałem z {dynamic}{/dynamic} ale mimo to strona jest nadal cała cache'owana. Fragment mojego kodu PHP wygląda tak:
I TPL Kod {dynamic} <table width=500 cellpadding=0 cellspacing=0 align=center rules=cols frame=box> <tr> <td class="{$Option[0]}"><a class=upper_table_panel href=#>{$Lang[0]}</a></td> <td class="{$Option[1]}"><a class=upper_table_panel href=#>{$Lang[1]}</a></td> <td class="{$Option[2]}"><a class=upper_table_panel href=#>{$Lang[2]}</a></td> <td class="{$Option[3]}"><a class=upper_table_panel href=#>{$Lang[3]}</a></td> </tr> </table> {/dynamic} Chodzi mi o to, aby ta tabela nie była cache'owana. (A dokładniej {$Option[]}) Używam Smarty 2.6.19. Byłbym wdzięczny za pomoc / wskazówkę ![]() -------------------- Wieloprocesowość i wielowątkowość w PHP, poznaj Kraken PHP!
Serwer HTTP i WebSocket w PHP | Promise/A+ Strona Domowa | Elradia MMORPG FireFox: make the web better. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dawno się nie bawiłem smarty, ale z tego co pamiętam w takich sytuacjach nie można tego TPL dawać do cachu
![]() -------------------- :]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 3 Dołączył: 4.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:07 |