![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 1 Dołączył: 28.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od dwóch dni szukam rozwiązania w internecie, próbuje przerabiać różne skrypty i nic z tego, a mianowicie mam sobie stronkę
http://ezeszyt.ugu.pl/str i jest tam ranking i terminarz, chciałbym aby to było przesuwane, posiada ktoś może gotowy taki slider, ktory będzie po prostu przesuwał tamto po wcisnieciu strzzałek na bokach? Na googlach dwa dni przeszukane i poznajdywałem tylko gotowe rozwiązania, które obsługują tylko zdjęcia, a jak wrzucam tam tekst to jest pełno problemów ze stroną.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 1 Dołączył: 28.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Da rady to przerobic aby uzyc wlasne strzalki do przewijania i gdzie wrzucic ten kod javascript? Miedzy znacznikami <script> </script> w <head> tak?
Jest ktoś w stanie mi pomóc?(IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wystarczy zajrzeć do źródła strony (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) http://jquerytools.org/media/css/scrollable-buttons.css odpowiada za ostylowanie strzałek, żeby tego użyć po pierwsze musisz mieć jQuery a
Miedzy znacznikami <script> </script> tak jak powiedziałeś nie koniecznie w head ale możesz (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Na marginesie popraw sobie kodowanie na stronie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) a & wstawiaj za pomocą znacznika & (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Wszystko wstawiłem jak trzeba, kod jest poniżej, a mimo to nie działa.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
daj tam zamiast
to a Kod <script type="text/javascript"> $(function() { // initialize scrollable $(".scrollable").scrollable(); }); </script> najlepiej po
btw priv nie służy do rozwiązywania problemów (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował com 25.09.2013, 18:41:53 |
|
|
![]()
|
|
Jest jescze jeden problem, pomimo tego, że dobrze znam css to nie mam bladego pojęcia jak to rozwiązać.
Strzałki są tam zrobione takim zdjęciem (IMG:http://jquerytools.org/media/img/scrollable/arrow/hori_large.png) W jaki sposób mogę umieścić tam swoje strzałki na lewo i prawo? |
|
|
![]()
|
|
poczytaj na temat sprite css to rozwiąże twój problem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) nie żebym się prosił ale mogę liczyć na pomógł? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) dlatego właśnie nie rozwiązuje się problemów na priv, ale to na przyszłość (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Oczywiscie, ze tak. juz dane (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
O sprite css nie wiedzialem, ale sie wlasnie dowiedzialem i wielkie dzieki za to, pozniej stestuje to wszystko jeszcze raz, dziekuje bardzo za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 21:39 |