![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2004 Skąd: Jelenia Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Właściwie przygodę z php zacząłem niedawno i chciałem sprawdzić wkońcu swoje umiejętności. Chciałem zbudować pierwszy złożony(az z dwóch plików ![]() O to i mój przeznakomity skrypt któy generuje ale...błędy ![]() index.php [php:1:21c2069939]<? include("funkcje.php"); print("$data"); ?>[/php:1:21c2069939] funkcje.php [php:1:21c2069939]<? function data ($dzien $miesiac $rok) { $dzien = date("d"); $miesiac = date("m"); $rok ("Y"); $niezidentyfikowana = niezidentyfikowana; switch($miesiac) { case '1' : $miesiac = 'stycznia'; break; case '2' : $miesiac = 'lutego'; break; case '3' : $miesiac = 'marca'; break; case '4' : $miesiac = 'kwietnia'; break; case '5' : $miesiac = 'maja'; break; case '6' : $miesiac = 'czerwca'; break; case '7' : $miesiac = 'lipca'; break; case '8' : $miesiac = 'sierpnia'; break; case '9' : $miesiac = 'września'; break; case '10' : $miesiac = 'października'; break; case '11' : $miesiac = 'listopada'; break; case '12' : $miesiac = 'grudnia'; break; default: $miesiac = 'niezidentyfikowana'; break; } } if ($miesiac == niezidentyfikowana) { print ("skrypt wygenerował niepoprawną datę"); } else { print data("$dzien $miesiac $rok"); } ?> [/php:1:21c2069939] Mógłby mi ktoś przedstawić gdzie tkwi mój błąd ![]() ![]() Dziękuję za pomoc ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:39 |