![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przypuszczam, że sprawa jest trywialna ale nie znalazłem w sieci odpowiedzi na ten konkretny problem. Skrypt trywialny a nie działa. Wygląda na to jakby przy kolejnej odsłonie skryptu (po wypełnieniu pól) wprowadzone dane nie były przesyłane. Mam błąd w konfiguracji? Windows, Apache2, php5. Pozdrawiam.
// proszę używać bbcode - DeyV |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
1. proponuję zawsze oddzielać kod htmnl od php.
znacznie czytelniej bowiem wygląda choćby taki zapis
od wstawienia całego inputa do zmiennej. Co więcej - nie trzeba się wtedy bawić w poprzedzanie cudzysłowów \ 2. powinno być:
-------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję bardzo! Dzięki Tobie jestem już sporo mądrzejszy. Jeżeli pozwolisz to jeszcze zapytam:
W jaki sposób przejść z jednego skryptu do drugiego? Sytuacja: " if coś przetwarzaj skrypt else przejdż do skryptu2" I chodziło by mi o to by działo się to na podstawie danych a nie zaatakowania przycisku Submit. Dziękuję i pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba chodzi Ci o opcje action w tagu <form>
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Hej! Konkretnie to chodzi mi o to jak przesłać formularz nie klikając Submita.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywołać metodę document.nazwa_formularza.submit()
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Ok, zatkało. Z powodu szybkości i zawartości odpowiedzi. Czyli co zrobić?
<form action="0start.php" method="post"> coś tam </form> A w nagrodę wierszyk o pingwinach: "Białe ptaki wdziały fraki..." |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:09 |