Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Skrypt wyszukiwarki mp3 - wyniki wyszukiwania wrzuta, Skrypt wyszukiwarki mp3 - wyniki wyszukiwania wrzuta
sybii
post 25.10.2010, 22:00:54
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Otóż, pracuję nad nową wyszukiwarką mp3 używającą serwerów wrzuta, youtube, oraz itunes. Strona będzie w 100% legalna, gdyż na moim serwerze nie znajdzie się ani jedna mp3-ka.

Problem polega na tym, że potrzebuję skryptu, który bedzię przeszukiwał serwery wrzuta.pl i wyświetlał wyniki wyszukiwania na mojej stronie.

Szukam już drugi tydzień i nie mogę znaleźć. Większość wyszukiwarek mp3, które można pobrać już dawno nie działa.

Z góry dziękuję za pomoc.
Go to the top of the page
+Quote Post
kiler129
post 26.10.2010, 08:01:29
Post #2

-----

Po perwsze to nie jest dział otowe rozwiązania, po drugie twój serwis nie będzie legalny (polecam lekturę regulaminów).
Większość wyszukiwarek wrzutowych nie dziala ponieważ (wreszcie) wrzuta zatrudniła dobrych programistów. Obecnie algorytm jest bardziej skomplikowany oraz serwery odrzucają zapytania z po za polski (a większość szukajek stoi na tanich hostach w USA I fr).

--------------------
flexiCMS v2 [|||||||+--] 75% done
+Quote Post
sybii
post 26.10.2010, 09:43:20
Post #3

-----

Cytat(kiler129 @ 26.10.2010, 09:01:29 ) *
Po perwsze to nie jest dział otowe rozwiązania, po drugie twój serwis nie będzie legalny (polecam lekturę regulaminów).
Większość wyszukiwarek wrzutowych nie dziala ponieważ (wreszcie) wrzuta zatrudniła dobrych programistów. Obecnie algorytm jest bardziej skomplikowany oraz serwery odrzucają zapytania z po za polski (a większość szukajek stoi na tanich hostach w USA I fr).

Przepraszam za umieszczenie owego tematu w złym dziale. Na tym forum konto posiadam od wczoraj.

A co do legalności to może zacutuje:

Cytat
Wszystkie te serwisy jedynie korzystają z contentu opublikowanego na wrzuta.pl - są podpięte jedynie playery oraz linki do pobrania (pliki można pobierać również bezpośrednio z serwisu wrzuta.pl).

Autorzy tych www nic nie publikują ;-)

A to nie piractwo.

Mój serwer jest polski: Link

--------------------
▼ Jeśli ci pomogłem to kliknij . Dziękuje :)
+Quote Post
Nattfarinn
post 26.10.2010, 12:09:52
Post #4

-----

Cytat(sybii @ 26.10.2010, 10:43:20 ) *
A to nie piractwo.

Piractwo to nie jedyna droga łamania prawa. Zastanów się, czy Twój serwis nie narusza regulaminu serwisu Wrzuta.pl, w tym punktu II.4.g:
Cytat(Regulamin)
Użytkownik w ramach korzystania z serwisu Wrzuta, na zasadach określonych Regulaminem i powszechnie obowiązującymi przepisami prawa, ma prawo w szczególności udostępniać w innych serwisach lub stronach internetowych pliki dostępne w serwisie Wrzuta, zainstalowane na serwerach Free4Fresh, wyłącznie za pomocą określonych w tym celu przez serwis Wrzuta kodów. Zakazane jest wklejanie, embedowanie (wstawianie), udostępnianie plików umieszczonych w serwisie Wrzuta w inny sposób, niż poprzez użycie powołanych kodów (tego typu działania spowodują - według wyboru Free4Fresh - blokadę konta danego użytkownika lub określonych plików lub innych określonych materiałów i treści lub blokadę dostępu do serwisu Wrzuta z określonych lokalizacji, w szczególności witryn, adresów IP itp.).

--------------------
Code should run as fast as necessary, but no faster; something important is always traded away to increase speed.
-- R. Pattis
+Quote Post
modern-web
post 26.10.2010, 14:02:01
Post #5

-----

Pozwolicie, że się wtrącę...
Nie jest to piractwo, bo nie ma określonych konsekwencji prawnych ze strony Wrzuta.pl

http://www.wyszukiwarkamp3.cz

Jeśli oni funkcjonują od 3 lat, to dlaczego inny tego typu portal by nie mógł?

A co do samego problemu... Nie mam pojęcia na jakiej zasadzie to działa. Może gdybyś przeanalizował kod źródłowy byłoby znacznie łatwiej winksmiley.jpg

--------------------
Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
+Quote Post
sybii
post 26.10.2010, 18:13:00
Post #6

-----

Cytat(modern-web @ 26.10.2010, 15:02:01 ) *
A co do samego problemu... Nie mam pojęcia na jakiej zasadzie to działa. Może gdybyś przeanalizował kod źródłowy byłoby znacznie łatwiej winksmiley.jpg

Kombinuję już 2 tydzień i nic, próbowałem grzebać w kodzie, ale to wszystko opiera się o php, a jak wiadomo kodu tego pliku nie da się podejrzeć bo zostaje on wykonany przez serwer zanim dotrze do użytkownika.

Ten post edytował sybii 26.10.2010, 18:14:43

--------------------
+Quote Post
modern-web
post 26.10.2010, 20:44:31
Post #7

-----

Mam wrażenie, że jest to XML / ActionScript / PHP. W końcu odtwarzacz to plik .swf smile.gif
Coś już z tym kiedyś kombinowałem i chyba mi wyszło - nie pamiętam. Ale to było na starym odtwarzaczu, a teraz wprowadzili jakiś nowy. Tego jeszcze nie rozkminiłem.

Ale faktycznie; interesujący temat smile.gif
Poszukam rozwiązania, pomyśle... Dam znać jak do czegoś dojdę winksmiley.jpg

Pozdrawiam.

--------------------
Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
+Quote Post
sybii
post 26.10.2010, 21:10:40
Post #8

-----

Cytat(modern-web @ 26.10.2010, 21:44:31 ) *
Mam wrażenie, że jest to XML / ActionScript / PHP. W końcu odtwarzacz to plik .swf smile.gif
Coś już z tym kiedyś kombinowałem i chyba mi wyszło - nie pamiętam. Ale to było na starym odtwarzaczu, a teraz wprowadzili jakiś nowy. Tego jeszcze nie rozkminiłem.

Ale faktycznie; interesujący temat smile.gif
Poszukam rozwiązania, pomyśle... Dam znać jak do czegoś dojdę winksmiley.jpg

Pozdrawiam.

Aby pobrać pliki trzeba zmienić link i użyć java downloader-a ponieważ wrzuta wprowadziła nowe zabezpieczenia:

Link do strony z piosenką:
http://tomek179.wrzuta.pl/audio/8ckhZMhof7..._-_shut_it_down

Podmieniony link:
http://tomek179.wrzuta.pl/xml/plik/8ckhZMh..._-_shut_it_down

A ja szukam skryptu, który po wpisaniu nazwy piosenki przeszukiwał by serwery wrzuty i wyświetlał wyniki wyszukiwania na mojej stronie. Resztą zajmę się sam winksmiley.jpg

Z góry dziękuje!

Ten post edytował sybii 26.10.2010, 21:22:17

--------------------
+Quote Post
cyke1992
post 25.05.2013, 00:21:48
Post #9

-----

Witam jeszcze raz, przedstawiam aktualny skrypt wyszukiwarki 100% gwarancji funkcjonalnosci jak tez 100% niezbanowania przez serwisy takie jak wrzuta jak i zippyshare zapraszam do kontaktu http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=26059461
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 25.04.2025 - 05:57