![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, próbuję przerobić skrypt znaleziony w internecie (o TUTAJ), aby można było za jego pomocą wysłać smsa do np. 10 osób naraz. Skrypt korzysta z bramki sieci T-Mobile, która udostępnia do niej dostęp skryptowy (szczegóły TUTAJ).
Tak wygląda skrypt:
Skrypt działa prawidłowo, ale tylko kiedy wysyłamy smsa na jeden numer. I tu jest mój problem, chciałbym, aby skrypt wysyłał smsa na numery umieszczone w pliku tekstowym (np. numery.txt). Plik ten zbudowany jest w następujący sposób: Kod Imię1||Nazwisko1||numer_tel1 Imię2||Nazwisko2||numer_tel2 ... Imię10||Nazwisko10||numer_tel10 Domyślam się, że jest to możliwe do wykonania, ale ja siedzę nad tym już 2 dzień i nie wychodzi mi to ![]() Rozumiem, że aby wyciągnąć z pliku numery.txt listę numerów muszę użyć pętli foreach(). Napisałem takie coś: Kod foreach ($to as $linia){ $data = explode('||', $linia); $numer_tel = $data[2];} Dodatkowo w pierwotnym skrypcie zmieniłem linijkę ze zmienną $to w sposób następujący: Kod $to = file('http://www.mojastrona.pl/numery.txt'); I w tym miejscu utknąłem, numery są ładnie pobierane z pliku numery.txt, ale smsy nie są wysyłane. Czy wie ktoś co trzeba dodać do tego kodu, aby smsy poszły na wszystkie 10 numerów? Zamieszczam jeszcze fragment kodu, który zmieniłem w stosunku do oryginalnego skryptu: Kod # ustawienie wysyłki $message="Jakas tresc"; # ! treść wiadomości $to = file('http://www.mojastrona.pl/numery.txt'); # ! numer telefonu, na który będzie wysłana wiadomość, to wlasnie chcialbym jakos zmienic ... # połączenie z hostem $fp = fsockopen($host, 80, $errno, $errstr, 5); if (!$fp) { echo "$errstr ($errno)"; } else { # dogadywanie się z bramką za pomocą HTTP 1.1 foreach ($to as $linia){ $data = explode('||', $linia); $numer_tel = $data[2]; $out = "GET $gate?message=$message&number=$numer_tel&password=$password&login=$login&failure=$failure&success=$success&mms=$mms HTTP/1.1\r\n"; } $out .= "Host: $host\r\n"; $out .= "Connection: Close\r\n\r\n"; Domyślam się, że powinna być zrobiona jakaś pętla, która wykona skrypt tyle razy, ile jest numerów w pliku numery.txt. Niestety ja tego nie potrafię ogarnąć. Jeśli ktoś mógłby na to spojrzeć i coś podpowiedzieć to byłbym naprawdę wdzięczny. Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 03:21 |