![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam napisałem skrypt który ma za zadanie resetowac huba oto jego zawartosc
Kod ?php $action = shell_exec('VERLIHUB_CFG=/home/users/test/.verlihub vh_runhub -f'); echo $action; ?> link do www http://s2.blackserv.net/test.php adres huba s2.blackserv.net:11111 Prosze o pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pomoc z czym?
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No własnie hub sie nie restartuje
![]() Nie wiem dlaczego tak jest. Dystrybucja Debian Sarge, php4, apache wszystko oki kod niby oki ale hub sie nie resetuje komenda w cudzysłowiu jest oki bo wpisujac ja z palca na shellu działa zreszta na www pokazuje ze tez hub restartyje sie ale tak naprawde nie ![]() Gdie mam błąd ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Masz odpowiednie prawa na apachu, i ustawienia w php ini? (i czy napewno ta komenda resetuje huba?)
Pozatym zadne to php PRO.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hwao: do tego jest funkcja Raportuj
![]() przenosze |
|
|
![]() ![]()
|
|
Właśnie już doszłem komenda działa jak i reszta, ale mam problem z prawami chmodem itd
![]() Co robić ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]()
|
|
mam następny problem z zapisem do pliku oto kod :
Kod <?php if($_POST['edit']) { $filename = $_POST['file']; $handle = fopen($filename, "r"); $contents = fread($handle, filesize($filename)); echo "<center><form method=\"post\" action=\"edit.php?area=edit\"> Edycja pliku:<strong> $filename</strong><br> <input type=\"hidden\" name=\"file\" value=\"$filename\"> <textarea name=\"content\" cols=\"120\" rows=\"30\">".$contents."</textarea><br> <input type=\"submit\" name=\"update\" value=\"Zapisz\"> <a href=\"$PHP_SELF\">Powrót do edycji.</a> </form></center>"; fclose($handle); } elseif($_POST['update']) { $filename = $_POST['file']; if(is_writable($filename)) { $handle = fopen($filename, "w+"); fwrite($handle, $_POST['content']); fclose($handle); echo "Plik: <strong>". $filename . "</strong> zapisany poprawnie.<br><a href=\"$PHP_SELF\">Powrót do edycji.</a>"; } else { echo "Błąd! <strong>". $filename . "</strong> Plik nie może być zapisany."; } } else { header("Location: index.php"); } ?> chodzi mi o formatowanie bo teraz zapisuej w trybie binarnym a jak zapisac tekst w trybie ascii ![]() ![]() moze ktos podac poprawny kod ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 23:36 |