![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić skrypt jest pytanie i 3 odpowiedzi(lub więcej) i tylko jedna prawidłowa odpowiedź np.
Stolicą Polski jest: Kraków Warszawa Gdańsk Chce to później połączyć ze skryptem który już posiadam aby użytkownik za prawidłową odpowiedź coś dostawał np. jakieś punkty. Mógł by ktoś to pomóc zrobić lub podał by link gdzie można coś takiego znaleźć |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić skrypt jest pytanie i 3 odpowiedzi(lub więcej) i tylko jedna prawidłowa odpowiedź np. Stolicą Polski jest: Kraków Warszawa Gdańsk Chce to później połączyć ze skryptem który już posiadam aby użytkownik za prawidłową odpowiedź coś dostawał np. jakieś punkty. Mógł by ktoś to pomóc zrobić lub podał by link gdzie można coś takiego znaleźć Ja bym to tak zrobił:
Ten post edytował gigzorr 10.07.2010, 20:44:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 17 Dołączył: 1.11.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszstko zalezy jaka masz strukturę bazy danych. Rozwiazń twojego problemu jest multum. Mozesz w bazie przetrzymywac w bazie danych np taka strukture :
id pytanie odp1 odp2 odp3 odp4 popOdp i potem sprawdzać poprostu czy odpowiedź użytjkownika zgadza się z tym co w kolumnie bazy danych popOdp. To jest tylko prosty przykład bo baze danych możesz rozbudować o wiele bardziej. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do bazy danych to nie mam jeszcze jej utworzonej
powiedzmy że mam tak
i co dalej Myślałem jeszcze nad czymś takim aby na pytanie można było odpowiedzieć tylko raz a po upłynięciu 24h pojawiały się 3 nowe |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 17:08 |