![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem jest następujący. Mamy taki skrypt :
<? $c = mysql_connect("xxx", "xxx", "xxx") $query1 = "explain table jakastabela"; $result = mysql_query($query1, $c); $k = mysql_fetch_array($result); ?> Co trzeba zrobić, żeby wyświetlić całą tablicę $k ? Jak na razie udało mi się wyświetlić tylko pierwszy jej wiersz, nie mam pojęcia jak wyświetlić następne. Skrypt ma być po to, żeby wyświetlić nazwy pól w tabeli. Z góry dziękuję za pomoc Narwa |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 452 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobione. Wybaczcie, że zapytałem, ale męczyłem się z tym parę dni. Zamieszczam jakby ktoś miał ten sam problem.
Skrypt wyświetla nazwę pól tabeli : Kod <?
$c = mysql_connect("xxx", "xxx", "xxx"); $baza = 'jakasbaza'; $nazwa = jakasnazwatablicy'; $query = "use $baza"; mysql_query($query, $c) or die("nie mozna wybrac bazy"); $query1 = "explain $nazwa"; $res = mysql_query($query1, $c); $columns = @mysql_num_fields($res); $fields = @mysql_list_fields($baza, $nazwa, $c); for($i = 0; $i < $columns; $i++) echo @mysql_field_name($fields, $i) , "<br>"; echo "$p<BR>"; ?> Ten post edytował Narwa 7.02.2006, 21:37:15 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:28 |