![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, poszukuję jakiegoś dobrego i darmowego skryptu php do wysyłania mailingu. Z tym że skrypt korzystający z funkcji mail() raczej odpada, wolalbym zeby korzystal z jakiejs znacznie szybszej klasy poniewaz mailing bedzie wysylany do wielu uzytkownikow (100k+).
Prosiłbym rowniez o sugestie jaki serwer najlepiej by sie do tego nadawal, mozliwie jak najtanszy. Dziekuje za pomoc i pozdrawiam ![]() ps. nie, nie do spamu ![]()
Powód edycji: [erix] przeniosłem
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 9 Dołączył: 21.05.2008 Skąd: Łomianki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do klasy to nie doradzę, bo się nie znam, ale serwer to chyba localhost wystarczy
![]() @Down: To zmienia postać rzeczy ![]() ![]() Ten post edytował ArekJ 28.06.2009, 21:58:03 -------------------- ![]() "Do bramy, bo pada deszcz Gdy zaćpiesz przejdzie dreszcz I wróci, wróci tęcza barw I pęknie twój wrogi świat" R. Riedel |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak, szczegolnie z moim 256 wysylaniem ;p
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A jakie znaczenie ma prędkość Twojego łącza?
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
no skoro mam 256 kilobitow wysylanie czyli 32 kB/s a tresc maila ma ok. 2kB to 32/2=16maili (na pewno i tak mniej) na sekunde. troche malo chyba... zreszta moje ip i tak jest rozpoznawane jako spam, nie wiem czemu ;p
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Przecież mailing zazwyczaj się wysyła z jakiegoś hostingu/firmy newsletterowej.
A prawdopodobieństwo umieszczenia IP z ADSL (neozdrady, itp) na czarnej liście jest bliskie 100%, poza tym - dynamiczne IP nadawcy jest regułą uznawania za spam w większości filtrów. [; -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
to ja mam stałe ip od aster ale niewazne, moje pytanie bylo o skrypt i hosting na mailing ;p
|
|
|
![]()
|
|
Ale sam przecież poruszyłeś problem własnego IP:
Cytat to ja mam stałe ip od aster Jesteś w sieci osiedlowej? Miej pretensje do współczłonków, którzy nie używają antywirusów. Cytat moje pytanie bylo o skrypt i hosting na mailing ;p Hosting, to zależy - są firmy specjalizujące się w wysyłce i masa skryptów mailingowych. Wystarczy użyć troszkę wyszukiwarki. [; -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
ten skrypt wydaje mi sie dobry, nie wiem tylko jak sobie poradzi z bardzo duzo iloscia adresow: http://www.cicoandcico.com/ccmail-10/
wiem ze sa firmy specjalizujace sie w wysylce ale sporo sobie za cos takiego licza. szukam stabilnego taniego serwera (10zł na miesiac max) ktory sluzylby tylko do mailingu i ktory nie bedzie od razu na czarnej liscie (jak np. moj ostatni serwer ktory kupilem w ovh...) albo nie trafi na nia po jednym mailingu ;] ps. nie jestem w sieci osiedlowej ale bardzo mozliwe ze przejalem ip po kims kto zrezygnowal z uslug aster ale zdazyl sie wpisac na czarna liste. I na pewno nie jestem w zadnej sieci botnet i nie robie za spam maszyne, na tyle jeszcze mam rozum ;p |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ja korzystam ze skryptu wrzuconego na serwer, wykorzystuje funkcje mail() i świetnie sobie radzi z wysłaniem ponad 19,000 maili. Korzystałem z takiego który działał na zasadzie SMTP ale połowa maili nie dochodziła do odbiorców...
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 2 Dołączył: 28.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Klasa do wysyłania mailingu: PHPMailer
Lepszej chyba nie znajdziesz. Ja do tego zrobiłem rozszerzenie tej klasy na własne potrzeby. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:19 |