![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wiec mam problem nie wiem jak dokończyć programowanie mam już dodanie zdjecia tylko po dodaniu wyskakuje nowe okno i ze plik zostal wgrany na serwer a ja potrzebuje aby wyswietlał Plik został wgrany Pomyślnie!! link do miniaturki bezposredni,na forum itd tylko nie wiem zabardzo jaki kod moze ktos pomoże. Kod innych plików uploadu:
Kod <?php $uploaddir = './uploads/'; $allowed = array('jpg','jpeg','gif','pdf'); $max_size = 1024 mb 1024; # No edits beyond this line if (isset($_FILES['userfile'])) { foreach ($_FILES['userfile']['error'] as $i => $error) { if ($error == 0 && $_FILES['userfile']['size'][$i] <= $max_size) { $file_ext = pathinfo($_FILES['userfile']['name'][$i],PATHINFO_EXTENSION); $file_name = basename($_FILES['userfile']['name'][$i],'.'.$file_ext); if (in_array(strtolower($file_ext),$allowed)) { $new_base = $_FILES['userfile']['name'][$i]; $t = 1; while (file_exists($uploaddir.$new_base)) { $new_base = $file_name.'['.$t.'].'.$file_ext; $t++; } if (move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'][$i],$uploaddir.$new_base)) { chmod($uploaddir.$new_base, 0644); echo 'Successful upload: '.$_FILES['userfile']['name'][$i].'<br>'."\n"; } } } } } ?></div> </body> </html> a w indexie mam: Kod <form name="Upload" method="post" action="upload_plus.php" enctype="multipart/form-data" id="Form1"> <input type="file" id="FileUpload1" style="position:absolute;left:277px;top:325px;width:333px;height:24px;z-index:0" size="25" name="userfile[]"> <input type="image" name="Upload" id="ImageButton1" src="images/buttonupload.jpg" style="position:absolute;left:515px;top:360px;width:80px;height:27px;z-index:1"> <input type="image" name="Upload" id="ImageButton1" src="images/foldery.png" style="position:absolute;left:240px;top:321px;width:33px;height:27px;z-index:2"> </form> Prosze o pomoc:) PRosze o pomoc Ten post edytował Webmens 26.11.2008, 19:14:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
obczaj tak, wstaw
ewentulanie dopisz poprawna scieżkę (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) i gitara pozdro Ten post edytował john_doe 1.12.2008, 16:47:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki!! Działa teraz tylko potrzeba mi link do miniaturki,Na forum miniaturka, i na forum pełny obraz.
Próbowałem dodawać miniaturkę sposobem width i height ale mi nie wyszło wiec proszę o wytumaczenie a jak bedziecie mieli czas to zrobic:) Pozdrawiam Webmens |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 16:24 |