Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Skrypt Newsów
adrianwwa

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Przejrzałem wiele tematów na forum i dziesiątki skryptów na hotscripts.com i nie znalazlem wiec moze ktos mi pomoze tutaj.

Otóż szukam skryptu newsów który spełniał by następujące wymagania:
- wiadomosc wpisuje sie do formularza w ktorym sa pola: temat, wstep i rozwiniecie
- na stronie skrypt umieszcza sie za pomoce include: na glownej tytul + wstep a na osobnej samo-generujacej sie stronie calosc

Oczywiscie mysql i php mam smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
djpeterek

-----

powiadasz ze przejzales na pewno jest takis system tylko ze zle szukales pozatm co to za problem przerobic jakis skrypt jak ktos chociaz troche zna php to mu pojdzie bez problemu smile.gif

--------------------
Warsztat: Apache: 1.3.29 | MySQL: 3.23.58 | PHP: 4.3.4 | phpMyAdmin: 2.5.4
Narzędzia: Notatnik 0.1 - Photoshop 7.0
+Quote Post
matys

-----

Wyszukiwarka u góry strony a jak nie to google i gwarantuje ci, że znajdziesz, czego szukasz. Ja skrypty ściągam z http://www.download.siteql.net/ więc zobacz może tam znajdziesz to czego ci trzeba biggrin.gif
+Quote Post
wobst

-----

Ja dosłownie przed kilkoma dniami miałem ten sam problem, bo z lenistwa nie chciało mi się pisać własnego skryptu i muszę powiedzieć że znalazłem rozwiązanie.

Chodzi mi tutaj o system CuteNews dostępny na stronie http://www.cutephp.com lub u mnie na maila smile.gif. Co prawda zajmuje na serwerze ok. 400 kB (choć niektórzy się zaśmieją, to jednak może być pewien problem, tym bardziej gdy ma się konto 15 MB a trzeba upchać sporo danych) ale jest chyba najlepszy ze wszystkich (jakie widziałem smile.gif. Nie wymaga bazy danych (korzysta z plików tekstowych), jest banalnie prosty w konfiguracji (choć ma ogromne możliwości, oczywiście dla doświadczonych użytkowników) i instalacji.

Jeżeli chciałbyś spóbować z CuteNews i miałbyś jakieś kłopoty to służe pomocą.

--------------------
pozdrawiam
Wojtek Obst
Polski serwis o sushi | Polskie forum o sushi | sushi przepis
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:08