![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pitzrebuje skrypt który zrobi za mnie w wyznaczone godziny resety (tzn. odnowa enegi i zyia w grze) godziny: 8:00, 12:00, 16:00, 18:00, 21:00
pliss powiedzcie z gory thx -------------------------------------------------------------- Temat wyedytowany i przeniesiony php >> Skrypty Za kolejny podobny temat bedzie ban. Seth -------------------- MoJa GrA OnliNe w pHp : www.rpg202.glt.pl ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
// do tego kto to przesunął i zmienił temat //
eh to jest reset nie restart ;P a i czy to jest mozliwe? __ edit: sooryyyy :/ -------------------- MoJa GrA OnliNe w pHp : www.rpg202.glt.pl ;)
|
|
|
![]()
|
|
NIKT NIE UMNIE?
![]() ![]() -------------------- MoJa GrA OnliNe w pHp : www.rpg202.glt.pl ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2002 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- pozdr rant, co może sie mylić
-- 'Małe szanse są często początkiem wielkich przedsięwzięć.' Demostenes #php.pl IRCnet |
|
|
![]()
|
|
hmm.. tylko że nie mam unksa
![]() ![]() -------------------- MoJa GrA OnliNe w pHp : www.rpg202.glt.pl ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po co restartowac serwer ? nie możesz napisać skryptu który restartuje statystyki graczy ? i przywraca im wszystkie parametry do stanu początkowego
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ech.. jesteście śmieszni, a szczególnie Ty Ace. Pokemon chce skrypt który bedzie resetować obrazenia, zmeczenie czy tym podobne.
Oto kodzik: [php:1:b8ae885919]<?php $godzina = date("H:i"); // resety o $reset1 = "8:00"; $reset2 = "12:00"; $reset3 = "16:00"; $reset4 = "18:00"; $reset5 = "21:00"; if($godzina == $reset1||$godzina == $reset2||$godzina == $reset3||$godzina == $reset4||$godzina == $reset5) { // funkcja do resetowania statystyk } ?>[/php:1:b8ae885919] Nie wiem czy dobrze bo na szybko ale chyba zadzioba... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2002 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ciach skrypt i inne glupoty...
Nie wiem czy dobrze bo na szybko ale chyba zadzioba... moze i dobrze... ale jak sie nie myle... to koledze bardziej chodzi o kwestie 'cuda' ktore mu bedzie uruchamiac skrypt o konkretnych godzinach... a tego Twoje dzielo nie gwarantuje... no chyba ze proponujesz zaincludowac to do index.php i modlic sie aby ktos odwiedzal nasza strone dokladnie o tych porach ktore sa podane.. aby spelnic warunek... jesli chodzi o rozwiazanie problemu... to jednym choc nie koniecznie optymalnym rozwiazaniem jest zdobycie jesli sie nie posiada konta shellowego z dostepem do crontaba i w nich uruchamiac lynxa ktory bedzie 'odwiedzac' nasza strone uruchamiajac odpowiedni skrypt resetujacy wartosci... pozdr -------------------- pozdr rant, co może sie mylić
-- 'Małe szanse są często początkiem wielkich przedsięwzięć.' Demostenes #php.pl IRCnet |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo jeżeli autor tematu ma czas to może sobie w Windowsie ustawić w Harmonogram'ie Zadań aby o tych godzinach włączał stronę do resetowania.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Albo jeżeli autor tematu ma czas to może sobie w Windowsie ustawić w Harmonogram'ie Zadań aby o tych godzinach włączał stronę do resetowania.
serwer jest na darmowym lycosie.... (jak jest napisane wyzej) a nie wiem czy jego kopmuter jest wlaczony 24h/7 -------------------- pozdr rant, co może sie mylić
|
|
![]()
|
|
nie no nie jest 24/h
![]() ![]() ![]() -------------------- MoJa GrA OnliNe w pHp : www.rpg202.glt.pl ;)
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Ech.. jesteście śmieszni, a szczególnie Ty Ace. Pokemon chce skrypt który bedzie resetować obrazenia, zmeczenie czy tym podobne.
Oto kodzik: [php:1:b3a1f77486]<?php $godzina = date("H:i"); // resety o $reset1 = "8:00"; $reset2 = "12:00"; $reset3 = "16:00"; $reset4 = "18:00"; $reset5 = "21:00"; if($godzina == $reset1||$godzina == $reset2||$godzina == $reset3||$godzina == $reset4||$godzina == $reset5) { // funkcja do resetowania statystyk } ?>[/php:1:b3a1f77486] Nie wiem czy dobrze bo na szybko ale chyba zadzioba... hm ten skrypt jest nie dokładny bo mozna było by zrobić baaaaadzo duzo resetow przez tą minute (bo sekund nie uwzgledniamy nie??) -------------------- MoJa GrA OnliNe w pHp : www.rpg202.glt.pl ;)
|
|
|
![]()
|
|
jakieś inne pomysły??
-------------------- MoJa GrA OnliNe w pHp : www.rpg202.glt.pl ;)
|
|
|
![]()
|
|
@Pokemon:
Ten skrypt jest dobry! Jeżeli godzina bedzie wynosila 18:00 to wtedy zresetuje, a jak bedzie wynosila 18:01 to nie zresetuje ale mozesz zmienic z zamiast [php:1:c7b312a072]<?php $godzina = date("H:i"); // resety o $reset1 = "8:00"; $reset2 = "12:00"; $reset3 = "16:00"; $reset4 = "18:00"; $reset5 = "21:00"; ?>[/php:1:c7b312a072] dac [php:1:c7b312a072]<?php $godzina = date("H:i:s"); // resety o $reset1 = "8:00:00"; $reset2 = "12:00:00"; $reset3 = "16:00:00"; $reset4 = "18:00:00"; $reset5 = "21:00:00"; ?>[/php:1:c7b312a072] Ale nie gwarantuje, że to działa (pisane z palca) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2002 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może to coś pomoże:
[php:1:7010f50ab3]<?php $day=date(D); $dzien=date(dmY); $godz=date(H); $zapytanie=mysql_query("SELECT * FROM apteka_dane"); $odpowiedz = mysql_fetch_array($zapytanie); if($day=="Mon" && $dzien!=$odpowiedz[data] && $godz>="8") { $pytanie = sql("UPDATE apteka_dane SET ktora='$ktora', data='$dzien'"); } ?>[/php:1:7010f50ab3] kawałek mojego skryptu, który zmienia wpisy raz w tygodniu(poniedziałek, po 8 rano) w bazie. Oczywiście bez dodatkowej tabeli w bazie się nie obejdzie. -------------------- Krzysztof Wójcik
Zend Certified Engineer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Ale kombiunujecie...
Jełsinie ma krona, to trzeba napisąc proceduyrkę, która sprawdza godzinę przy każdym otwarciu strony. Jeśli podana godzina znajduje się w przedziale pomiędzy sąsiednimi dwoma zaplanowanymi i nie ma statusu "wykonano", to resetujemy graczy i dla czasu zaokrąglonego w dół do ostatniej zaplanowanej ustawiamy status "wykonano". To tak w skrócie. Napisanie harmonogramu zadań dla serwisu jest dość prostym zadaniem. Tylko trzeba chwilkę pomyśleć. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Napisanie harmonogramu zadań dla serwisu jest dość prostym zadaniem. Tylko trzeba chwilkę pomyśleć.
i mieć jako taką odwiedzalność serwisu -------------------- pozdr rant, co może sie mylić
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
W tym przypadku nie ma większego znaczenia.
Pozatym zawsze można na własnym komputerze dodać do harmonogramu zadań otwarcie danej strony. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat W tym przypadku nie ma większego znaczenia..
jak nie ma, jak przez caly dzien nikt nie wejdzie? albo nie wejdzie w okreslinej ramie czasowej... ominiemy jeden reset (odowujac sie do problemu w poscie) Cytat Pozatym zawsze można na własnym komputerze dodać do harmonogramu zadań otwarcie danej strony
no tak wszyscy maja komputery wlaczone 24h (no albo zawsze mozna to recznie robic)... a skoro juz takie propozycje... to dlaczego sie rozdrabniac... zawsze mozna postawic wlasny serwer na linuxie i korzystajac z crontaba problem mamy z glowy -------------------- pozdr rant, co może sie mylić
|
|
![]()
|
|
Cytat Cytat W tym przypadku nie ma większego znaczenia.. jak nie ma, jak przez caly dzien nikt nie wejdzie? albo nie wejdzie w okreslinej ramie czasowej... ominiemy jeden reset (odowujac sie do problemu w poscie)Co innego, jeśli modyfikować trzevba dane, które mają wpływ na inne dane - np. automatyczne zakończenie dnia rozrachunkowego, wysłanie biuletynu, wykonanie kopii zapasowej lub podsumowanie dnia księgowego. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:19 |