![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm w moim skrypcie dostaje ciekawy bład z którym sie jescze nie spotkałem mianowicie:
Your script possibly relies on a session side-effect which existed until PHP 4.2.3. Please be advised that the session extension does not consider global variables as a source of data, unless register_globals is enabled. You can disable this functionality and this warning by setting session.bug_compat_42 or session.bug_compat_warn to off, respectively. już godzine gmeram w kodzie i nic znaleśc nie mogę, domuślam sie że problem tkwi gdzies w tych częsciach kodu:
lub tudziesz
czy też może wywoływanej funkcji
no i jescze funkcja validacyjna formularza
Byłbym wdzwięczny za info ![]() Ten post edytował Muadib 23.05.2008, 08:19:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moim zdaniem błąd mówi o tym że używasz zmiennych globalnych do obsługi sesji,
tam jest napisane abyś wyłączył Register Globals czyli zmienne globalne -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdybym te zmienne jeszcze widział widział tylko ;D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no dobra ale to nie możesz wyłączyć zmiennych globalnych?
-------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
NIe mam dostepu do php.ini
|
|
|
![]()
|
|
no i co, użyj polecenia :
ini_set() lub użyj .htaccess php_flag register_globals off Ten post edytował misiek172 23.05.2008, 12:33:14 -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
Dobra doszedłem do sedna problemu
![]()
To mi rejestrowało zmienne do zmiennych sesji jako zmienne globalne, wystarczyło zmienic nazwe zmiennych sesji na i jest cacy ![]() dziękować za wszystkie poprzednie rady ^^ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:40 |